Wednesday, December 24, 2008

Mali koncert Jennifer Lopez







Lokalne vesti

Odbornici Skupštine grada na jučerašnjoj sednici odlučili su da budžeti 17 gradskih opština u 2009. godini iznose 13,37 milijardi dinara. Tako će opština Grocka iduće godine raspolagati sa oko 737 miliona dinara.U 2009. godini od kapitalnih investicija očekuje se izgradnja osnovne škole i vrtića u Kaluđerici.

U toku je vakcinisanje pasa i mačaka protiv besnila na području naše opštine.Svi oni koji to nisu uradili trebalo bi da vakcinišu svoje ljubimce u veterinarskima ambulantama u Grockoj, Boleču , Umčarima i Vrčinu i na taj način zaštite decu i sebe od ove opake bolesti,rekla je direktorka veterinarske stanice u Grockoj Desanka Ćetković.Vakcinacija košta 100 dinara a svi oni koji nisu u mogućnosti da dovedu svoje ljubimce neka se jave najbližoj veterinarskoj stanici.

Videli od nas...

Jedan Japanac predložio je lupanje posuđa o zid kao način da se njegovi zemljaci oslobode stresa zbog ekonomske krize ili problema na poslu.

Japanci su pronašli način kako da se oslobode stresa zbog finansijske krize ili problema na poslu. Preduzetnik Kacuja Hara predlaže lupanje posuđa o zid.

Terapiju organizuje u kamionu parkiranom usred šoping zone u centru Tokija. Obučeni u zaštitnu odeću, klijenti biraju posuđe, zatim ga svom snagom bacaju na betonske ploče u dnu kamiona.

Cene su različite, male šolje se mogu razbiti za evro i po, dok za velike tanjire treba izdvojiti od osam evra do jedanaest evra.

Ovaj preduzetnik je smislio kako će zaraditi i od polomljenog posuđa. Polomljeno posuđe se posle antistres terapije reciklira i do njega se prave novi tanjiri i šoljice za antistresnu terapiju.

Na današnji dan, 24.12.2008.

1524 - Umro je portugalski moreplovac Vasko da Gama koji je 1498. pronašao pomorski put u Indiju ploveći oko Afrike.

1818 - Rođen je engleski fizičar Džejms Preskot Džul. Odredio je toplotni ekvivalent eletrične struje (1843) i mehanički ekvivalent topline (1850) i time dao jedan od dokaza zakona o očuvanju energije. Po njemu je merna jedinica za energiju, rad i količinu toplote nazvana "džul" (J).

1838 - Pod pritiskom Rusije, Porte, i političkih protivnika u Srbiji knez Miloš Obrenović prihvatio je tzv. Turski ustav kojim je ograničena apsolutna kneževa vlast.

1865 - U mestu Pulaski u američkoj državi Tenesi osnovana je rasistička organizacija belaca Kju-Kluks-Klan.

1871 - Premijera Verdijeve opere "Aida" održana je u Kairu, mestu gde se i odigrava radnja drame.

1951 - Proglašeno je Ujedinjeno kraljevstvo Libija s emirom el-Idrizom kao suverenom.

1996 - Tokom građanskog protesta u Srbiji zbog falsifikovanja rezultata lokalnih izbora, jake policijske snage intervenisale su u centru Beograda da bi razdvojile dva skupa - pristalica predsednika Srbije Slobodana Miloševića i opozicione koalicije "Zajedno". Pred početak mitinga iz pištolja je teško ranjen Ivica Lazović, član Srpskog pokreta obnove.




1999 - "Mali princ", delo Antoana d Sent-Egziperija proglašeno je za knjigu veka u Francuskoj.

Video čestitke

YouTube je predstavio prazničnu karakteristiku koja će korisnicima omogućiti da kreiraju hostovanu video karticu koju će slati prijateljima i familiji. Korisnici mogu da odaberu ovu opciju iz svakog YouTube video klipa ili sa specijalne stranice koja hostuje odabrane video sadržaje zajednice i linkove ka sopstvenim klipovima korisnika. Postoji opcija koja je korisnicima na raspolaganju a prema kojoj mogu da kreiraju i više personalizovane čestitke koristeći svoju Web kameru. Za sada samo jedan video klip može da bude povezan sa datom novogodišnjom čestitkom. Kada korisnici odaberu sve sadržaje koje žele da pošalju kao čestitku mogu da odaberu neku od prigodnih tema.

Lokalne vesti

  • Nacionalna služba zapošljavanje u januaru planira da organizuje obuke za postavljenje sistema video-nadzora, za servisiranje i instalacije klima i rashladnih uređaja, kao i za servisiranje i izgradnju autogasnih instalacija na tečni naftni gas. Svi zainteresovani kandidati treba da se prvo jave filijali Grocka NSZ . Informativni razgovori i testiranja zakazani su za 26.decembar u Službi zapošnjavanja u Ulici Gundulićev venac 23-25.
  • Večeras u biblioteci "Ilija Garašanin" u Kaluđerici održaće se promocija knjige Bojana Ljubenovića"Triput sečem i opet kratko". Promocija počinje u 19 časova, ulaz je slobodan.

Gročanski košarkaši


U 13. kolu Prve Srpske lige grupa "Centar za košarkaše", OKK "Grocka" izgubio je od KK "Panda" rezultatom 82:81 Ovom utakmicom završen je prvi deo prvenstva na kojoj su košarkaši Grocke zauzeli 9 mesto. Prvenstvo se nastavlja 24. januara.

Kursna lista za 24.12.2008.

NAZIV ZEMLJE

KUPOVNI
KURS

PRODAJNI
KURS

Evropska unija

86,81

87,34

Švajcarska

57,18

57,53

Velika Britanija

91,88

92,43

SAD

62,12

62,49

Vesti za 24.12.2008.

Predsednici Srbije i Rusije Boris Tadić i Dmitrij Medvedev potpisuju danas u Moskvi ugovor o prodaji Naftne industrije Srbije Gazpromu i sporazume o gradnji gasovoda Južni tok i završetku skladišta gasa Banatski dvor.

Beogradski budžet će sledeće godine biti 71,4 milijarde dinara. Zbog popriličnog smanjenja subvencija prema javnim preduzećima može se očekivati da će karte za vožnju, a verovatno i daljinsko grejanje, poskupeti već od januara.

Na svim prodajnim mestima GSP-a u četvrtak, 25. decembra će početi prodaja pretplatnih markica za januar.

Na Velikoj sceni Narodnog pozorišta danas će biti obeleženo 16 godina izvođenja predstave Kir Janja Jovana Sterije Popovića u režiji Egona Savina.

Večeras u Velikoj sali beogradskog Doma sindikata premijera filma Gevina O'Konora "Ponos i slava".

U poslednjoj utakmici ove godine, košarkaši Crvene zvezde pobedili FMP Železnik sa 77:65.

Hemofarm izgubio u Zagrebu od Cibone rezultatom 79:75.

Kupovni kurs evra 86.81 prodajni 87.34

Najviša temperatura danas 4 stepena