Friday, May 8, 2009

Kursna lista

NAZIV
ZEMLJE

KUPOVNI
KURS

PRODAJNI
KURS

Evropska unija

94,62

95,19

Švajcarska

62,54

62,91

Velika Britanija

106,03

106,67

SAD

70,65

71,07

AMSS

    Prema podacima kojima raspolaže AMSS, na području Srbije preovlađuje umereno oblačno vreme, ali uglavnom bez padavina.

    Na važnijim putnim pravcima, saobraćaj je umerenog inteziteta i obavlja se po suvim kolovozima.
    Zbog klizišta koje se pojavilo na regionalnom putu R-116 Ušće-Ivanjica kod mesta Mlanča, saobraćaj je u potpunom prekidu za sve kategorije vozila.
    Saobraćaj je normalizovan na mostu preko Dunava kod Beške, na autoputu E-75, deonica Beograd-Novi Sad.
    Počeli su radovi na sanaciji tunela "Stara Straževica", u okviru rehabilitacije kružnog puta R/251. Zbog radova, ovaj tunel će biti zatvoren za saobraćaj do 03.09.2009. god. Vozače upozoravamo da u potpunosti poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju o radovima i preusmerenju saobraćaja.
    Putari skreću pažnju na veliki broj oštećenja na kolovozima. Zbog toga upozoravamo sve vozače da budu veoma oprezni i da poštuju saobraćajne propise i ograničenja na koja ih upozorava postavljena saobraćajna signalizacija.
    U klisurama i usecima, odnosno pored kamenih kosina, moguća je pojava odrona, posebno duž Đerdapske i Ibarske magistrale, kroz Sićevačku, Grdeličku i Drensku klisuru. Ekipe putara ih redovno uklanjaju, ali se vozačima preporučuje da voze oprezno i sporije, posebno na delu Đerdapske magistrale od Golupca do Đerdapske brane, gde su odroni najizraženiji.