Wednesday, September 23, 2009

Đura ponovo snima!

Branko Đurić, poznati glumac i muzičar, frontmen grupe „Bombaj štampa”, priprema novi album na kojem će se naći i pesma holivudskog glumca Kolina Farela. Njih dvojica sreli su se nedavno u Torontu, na premijeri filma „Triage” bosanskog reditelja Danisa Tanovića.

- Sa Kolinom se prilično dobro poznajem, mislim da se odlično razumemo. On je sjajan glumac i veoma mi je drag. Za vreme našeg razgovora u Torontu ponudio nam je jednu pesmu, koju je napisao. Čast nam je što ćemo je uskoro snimiti - rekao je Branko Đurić za „Dnevni avaz”, a zbog ove numere moraće malo da pomere izlazak dugo očekivanog izdanja, pošto je ovo njihov prvi studijski album posle pauze od 20 godina.
- Sve pesme na albumu su moji favoriti jer su iskrene i sve ih osećam podjednako. Publika će verovatno izabrati pesme „Vriska”, „Nedim” i „Nije nas bilo dugo”, a što se tiče potencijalne zarade, nismo radili ploču zbog novca nego zbog užitka - istakao je popularni nadrealista Đura.

Srpski kandidat za Oskara

Srpski kandidat za Oskara za najbolji strani film biće „Sveti Georgije ubiva aždahu", a ne „Tamo i ovde"! Stručni odbor Akademije filmske umetnosti i nauke iz Beograda zaključio je, na osnovu dodatnog tumačenja Američke filmske akademije, da srpski kandidat ne može biti ranije proglašeni film „Tamo i ovde", jer je u njemu većina dijaloga na engleskom jeziku. Na tajnom glasanju Odbora „Tamo i ovde" je dobio šest, a „Sveti Georgije" pet glasova.

Vesti

Gradska opština Grocka organizovala je juče svečani doček našeg sugrađanina Ivana Paunića, košarkaškog reprezentativca. Svečani doček na platou ispred gradske opštine Grocka okupio je veliko broj građana, najviše maladih koji su želeli da pozdrave našeg Ivana. Ivanu Pauniću je plakete za osvojenu zlatnu medalju na Univerzijadi uručio predsednik opštine Radovan Todorović, a plaketu za osvojenu srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Poljskoj predsednik skupštine gradske opštine Grocka Goran Pekarski. Ivan Paunić u svom obraćanju prisutnima zahvalio se na srdačnom dočeku i podršci , obećao da će se i dalje boriti za Srbiju. Posle svečanog prijema naš košarkaš se direktno uključio u programe radija Dedal i delio autograme sugrađanima.

Pogledajte slike sa događaja na sajtu Radija Dedal.

OŠ " Mića Stojković "iz Umčara, petu godinu za redom učestvuje u UNESKO kampu koji se održava od 20. do 26. septembra u Slovenačkom gradu Piranu u regiji Primorsko. Ovaj kamp je jedan od najvećih u Evropi, koji organizuje UNESKO-Međunarodna organizacija za očuvanje svetske kulturne baštine, na kojem učenici iz cele Evrope zajednički učestvuju u raznim vannastavnim aktivnostima i ekskurzijama po Sloveniji. Osim naših učenika iz Umčara učesnici kampa su i deca iz Austrije, Norveške, Crne Gore, Poljske, Italije i Rumunije.

Vojni odsek Beograd, vojni odeljak Zvezdara za opštinu Grocka poziva lica muškog pola , stanovnike opštine Grocka, rođene 92. godine i starije da se odazovu na poziv radi uvođenja u vojnu evidenciju. Uvođenje u vojnu evidenciju obavljaće se radnim danima utorkom, sredom i četvrtkom od 9 do 14 časova u ul. Bulevar Oslobođenja br 39 Grocka, prvi sprat soba broj 29.

U Lav kupu Srbije Partizan danas s rezervnim timom dočekuje Inđiju, a Fudbaleri Crvene zvezde Mladost iz Apatina.

Zvanični srednji kurs za evra:  93.34 dinara

Danas sunčano i toplo. Najviša dnevna temperatura biće 27.

Kursna lista

Zvanični srednji kurs evra:  93.34 dinara

NAZIV
ZEMLJE

KUPOVNI
KURS

PRODAJNI
KURS

Evropska unija

93,06

93,62

Švajcarska

61,43

61,8

Velika Britanija

103,02

103,64

SAD

62,8

63,18