Monday, June 29, 2009

Šer snima posle deset godina

LOS ANĐELES - Američka glumica i pevačica Šer pridružiće se Kristini Agileri u filmskom mjuziklu „Burlesljue“, koji će biti njen prvi film posle deset godina, objavljuje dnevnik Varajeti. Film će režirati Stiven Antin po sopstvenom scenariju koji je obradila Suzana Grant. Kristina Agilera igraće ambicioznu devojku iz malog grada u Ajovi koja zahvaljujući svom glasu dospeva u holivudski klub koji vodi Tes, koju igra Šer, bivša plesačica koja joj daje priliku da se proslavi.
Šer će u filmu i pevati, što je za nju novina. NJene pesme čule su se u brojnim filmovima, ali do sada nije pevala u filmu u kojem je glumila. NJen poslednji film je „Čaj sa Musolinijem“ iz 1999. Snimanje filma „Burlesljue“ počeće, kako se najavljuje, u novembru.

Izvor

Vesti

Nekoliko hiljada Srba obeležilo je juče na Gazimestanu 620.godišnjicu Kosovske bitke, na najmasovnijem obeležavanju Vidovdana od dolaska međunarodnih snaga na Kosovo i Metohiju, 1999. godine.
Od svinjskog gripa u Srbiji je tokom vikenda obolelo još šestoro ljudi, tako da je do sada registrovano jedanaest osoba koje su zaražene ovim gripom.
Mali maturanti koji su položili ispit danas i sutra će u matičnim školama popunjavati liste želja.
Red u Beogradu uskoro će zavoditi i policajci na biciklima. Ova akcija počeće prvo na Adi Ciganliji, gde će saobraćajci u parovima kontrolisati poštovanje propisa.
Rešenjem gradonačelnika Beograda formirana je radna grupa za sprovođenje fazne izgradnje kanalizacije na podruju grada Beograda u cilju bržeg opremanja naselja kanalizacionom mrežom. Između ostalog, razmatraće se i izgradnja kanalizacione mreže na teritoriji Grocke.
Film Majkla Mana, drama “Public Enemies”, u kojoj glavne uloge tumače Džoni Dep, Branka Katić, Kristijan Bejl i Marion Kotiljar, premijerno će biti prikazan 1. jula u dvorani “Doma sindikata” u Beogradu.
Univerzitetska reprezentacija Srbije pobedila je SAD sa 98:82 u drugom meču preduniverzitetskog turnira u košarci u novobeogradskoj “Hali sportova”.
Odbojkaši Srbije su pobedili Argentinu bez izgubljenog seta u drugom meču trećeg vikenda grupe B Svetske lige - 3:0
Danas se u Vimbldonu sastaju Ana Ivanović i Venus Vilijams.
Zvanični srednji kurs evra: 93.66 dinara
Danas promenljivo oblačno sa pljuskovima i grmljavinom. Trenutno je 19 stepeni, a Najviša dnevna temperatura biće 24.

Kursna lista

Zvanični srednji kurs evra:  93.66 dinara

NAZIV
ZEMLJE

KUPOVNI
KURS

PRODAJNI
KURS

Evropska unija

93,38

93,94

Švajcarska

61,25

61,62

Velika Britanija

109,73

110,39

SAD

66,57

66,97

AMSS

Prema podacima kojima raspolaže AMSS, na širem području Srbije je umereno oblačno, sparno i nestabilno vreme, povremeno sa lokalnim pljuskovima, pa vozače očekuju mestimično vlažni kolovozi. Magla smanjuje vidljivost na području Sombora, Sremske Mitrovice, Vranja i Dimitrovgrada.
Na važnijim i frekventnijim putnim pravcima, saobraćaja je umeren. Usled obilnih padavina predhodnih dana, kolotrazi, udarne rupe i ostala oštećenja i udubljenja na kolovozu su ispunjena vodom i kao takva teže uočljiva od strane vozača.
Vozačima savetujemo punu pažnju i oprez za volanom. Podsećamo, da je, kada su kolovozi mokri, moguć hidroplaning, odnosno pojava kada vozilo svojom težinom ne može da istisne vodu na putu ispod guma. Pri kritičnoj brzini, obično između 55-90 km/h, tanak sloj vode koji ostaje između guma i podloge uzrokuje klizanje vozila, što može dovesti do gubitka kontrole nad vozilom ili znatnog produžetka zaustavnog puta pri kočenju. Apelujemo na vozače, da voze sporije, odnosno, da vožnju u potpunosti prilagode datim uslovima na putu, da uvek drže veće odstojanje između vozila i da ostale učesnike u saobraćaju blagovremeno upozore o svojim namerama.
Zbog radova na mostu preko reke Crni Timok (most broj 3, neposredno pre ulaska u tunel na deonici Selište-Gamzigradska Banja), na magistralnom putu M-5 Paraćin-Zaječar, saobraćaj se potpuno obustavlja do ponedeljka, 29.06.2009., do 17,00 časova.
U okviru redovnog održavanja autoputa E-75, do 17.07.2009.god, kod petlje Mali Požarevac, skretanje za Mladenovac, radi se na nadvožnjaku iznad autoputa. Zbog izvođenja radova, zatvorene su brze (preticajne trake) u oba smera autoputa, pa se saobraćaj obavlja zaustavnim i voznim trakama. Na samom nadvožnjaku kolovoz je sužen, pa se vozila naizmenično propuštaju jednom kolovoznom trakom.
U okviru redovnog održavanja autoputa E-75, izvode se radovi na sanaciji kolovozne konstrukcije, na deonici kroz Beograd, od “Sava centra” do ulice Omladinskih brigada, u zaustavnim trakama, u smeru Beograd-Niš. Radovi su obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i uz asistenciju saobraćajne policije.
Zbog radova na sanaciji mosta preko reke Skrapež, potpuno je obustavljen saobraćaj na obilaznici oko Požege, koja je deo magistralnog puta M-5 Čačak-Užice. Saobraćaj se preusmerava kroz Požegu, a prema najavi putara, na obilaznici će biti u potpunom prekidu do kraja jula.
Radi se na sanaciji tunela “Stara Straževica”, u okviru rehabilitacije kružnog puta oko Beograda R-251. Zbog radova, ovaj tunel će biti zatvoren za saobraćaj do 03.09.2009.
U klisurama i usecima, odnosno pored kamenih kosina, moguća je pojava odrona, posebno duž Đerdapske i Ibarske magistrale, kroz Sićevačku, Grdeličku i Drensku klisuru. Ekipe putara ih redovno uklanjaju, ali se vozačima preporučuje da voze oprezno i sporije, posebno na delu Đerdapske magistrale od Golupca do Đerdapske brane, gde su odroni najizraženiji.