Tuesday, March 31, 2009

Info Grocka

Bez električne energije sutra će od 8 i 30 do 14 časova ostati stanovnici naselja LEŠTANE: KRUŽNI PUT: BB i Naselje VRČIN: AUTOPUT ZA NIŠ: bb srbija put bb i tranšped.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Električnu energiju sutra od 8 i 30 do 14 časova neće imati ni stanovnici naselje VINČA u ulicama : profesora Vasića: 135-137, Hilandarskoj : 2-4,1-5, Svetogorskoj: 2-8 i 1-7.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Bez električne energije sutra od 8 do 14 časova ostaće stanovnici naselje Vrčin u ulici Durmitorskoj.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

JP "Vodovod i kanalizacija" Grocka danas će vršiti redovno ispiranje mreže i pranje rezervoara naselja Boleč. Ispiranje vodovodne mreže počelo je u 7 i trajeće do 15 časova. JP " Vodovod i kanalizacija" podseća građane da pre upotrebe, vodu iz javnog vodovoda ispuste da isteče iz instalacija

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Juče je Srednja škola u Grockoj dobila na poklon štampač. U Srednjoj turističkoj školi u Beogradu obavljena je primopredaja 90 štampača "leksmark" direktorima svih srednjih škola u Beogradu. Štampači su donacija ove kompanije, a primopredaji računara prisustvovao je Vladimir Todić, gradski sekretar za obrazovanje, i predstavnici kompanije "Leksmark.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Sportski Savez opštine Grocka organizuje turnir u stonom tenisu za sve rekreativce. Svi zainteresovani mogu da se prijave Sportskom savezu na telefon 011/8501-312 lok 262. Turnir se održava 4. Aprila u 12 časova u Trskari.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Crveni krst Grocka u saradnji sa Institutom za tranfuziju krvi Beograd organizuje danas akciju dobrovoljnog davanja krvi u prostorijama Srednje škole u Grockoj. Krv se može dati od 9 do 15 časova.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Na današnji dan


1732 - Rođen je Jozef Hajdn, austrijski kompozitor.

1880 - Prvi put je ceo jedan grad opremljen električnim osvetljenjem - Vobah, SAD.

1889 - 320 metara visoka Ajfelova kula, čelične konstrukcije, zvanično je otvorena za svetsku izložbu, u znak sećanja na Francusku revoluciju.

1896 - Vitkomb Džadson predstavio je svoj izum - rajsferšlus.

1904 - Rođen je srpski slikar Đorđe Andrejević - Kun, član Srpske akademije nauka i umetnosti.

1921 - Albert Ajnštajn održao je predavanja u Njujorku predstavivši pri tom svoju novu teoriju - teoriju relativiteta.

1937 - U Beogradu je otvorena Umetnička i muzička akademija.

1971 - Umro je srpski pravni filozof i stručnjak za krivično pravo Toma Živanović, profesor Beogradskog univerziteta, član Srpske akademije nauka i umetnosti.

1981 - Prva dodela Zlatne maline. Pobednički film bio je "Can't Stop the Music". Ta nagrada je vrasta negativnog pandana Oskaru - pobednici su oni sa najgorim ostvarenjima u različitim kategorijama.

1981 - 53. dodela Oskara. Najbolji film - "Ordinary People", najbolji glumac - Robert de Niro i najbolja glumica - Sisi Spajsek.

Vesti

Vlada je učinila sve da se donesu neophodni zakoni kako bi Srbija došla na belu šengensku listu. Dostižno je da to bude do kraja godine, kaže Milica Delević, direktorka vladine kancelarije za evropske integracije.

U Zastavi je juče, u prisustvu menadžmenta kompanije Fijat automobili Srbija, poslovodstva Zastave i rukovodstva Kragujevca i zvanično startovala proizvodnja "punta".

Probni popis stanovništva, domaćinstava i stanova na teritoriji Beograda počeće 1. aprila i obuhvatiće 3.600 stanovnika, saopšteno je danas iz Gradske uprave.

Juče je otvoren Uskršnji sajam knjiga. Sajam traje do 18. aprila.

Čelnici Sakramenta noćas na meču protiv Nju Orleansa povlače iz upotrebe dres sa brojem 21, koji je nosio Divac.

Na ATP turniru u Majamiju. Novak Đoković je savladao Francuza Pol Anri Matjea - 2:0, Viktor Troicki je bio bolji od Nemca Bjerna Faua - 2:0, a Janko Tipsarevićje izgubio od Argentinca Huana Martina del Potra - 0:2.

Kupovni kurs evra    94.49        prodajni    95.06 dinara.

Najviša temperatura danas 17 stepeni.

Kursna lista

NAZIV
ZEMLJE

KUPOVNI
KURS

PRODAJNI
KURS

Evropska unija

94,49

95,06

Švajcarska

62,24

62,61

Velika Britanija

101,93

102,55

SAD

71,37

71,8

AMSS

    Prema podacima kojima raspolaže AMSS, umereno oblačno i nestabilno vreme, povremeno sa kišom i lokalnim pljuskovima, uslovljava mestimično mokre ili vlažne kolovoze. Magla smanjuje vidljivost preko prevoja Svetinja i Tresibaba na 50 do 100 metara.
   

Na putevima u višim, brdsko-planinskim predelima, kolovozi su mestimično vlažni usled otapanja snega pored puta. Na svim prilazima Kopaoniku, na putevima koji vode preko Vlasine, na Goliji, Tari, na regionalnim putevima u višim predelima Ivanjice, Nove Varoši, Prijepolja i Peštera još uvek ima od 1 do 3 cm mestimično zaostalog, kašastog, snega na kolovozu, pa je i dalje na snazi zabrana kretanja kamionima sa prikolicom i šleperima, a za ostale kategorije vozila se preporučuje zimska oprema.
   

utari skreću pažnju na veliki broj oštećenja na kolovozima. Zbog toga upozoravamo sve vozače da budu veoma oprezni i da poštuju saobraćajne propise i ograničenja na koja ih upozorava postavljena saobraćajna signalizacija.
   

Radovi na interventnoj popravci mosta preko kanala Dunav-Tisa-Dunav kod Vrbasa, na auto-putu E-75, deonica Novi Sad-Subotica, koji počinju 01.04.2009., a završavaju se 31.05.2009. godine, usloviće usporeno obavljanje saobraćaja prema postavljenoj saobraćajnoj signalizaciji.
   

U klisurama i usecima, odnosno pored kamenih kosina, učestali su odroni, posebno duž Đerdapske i Ibarske magistrale, kroz Sićevačku, Grdeličku i Drensku klisuru. Ekipe putara ih redovno uklanjaju, ali se vozačima preporučuje da voze oprezno i sporije, posebno na delu Đerdapske magistrale od Golupca do Đerdapske brane, gde su odroni najizraženiji.