Friday, January 22, 2010

Kursna lista

Zvanični srednji kurs evra:  97.34 dinara

NAZIV
ZEMLJE

KUPOVNI
KURS

PRODAJNI
KURS

E M U

97,05

97,64

Švajcarska

65,96

66,36

Velika Britanija

111,35

112,02

SAD

68,67

69,08

Vesti 22.01.

Danas počinje zasedanje Sabora Srpske pravoslavne crkve na kome će biti izabran novi patrijarh.

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija razmotriće danas situaciju na Kosovu, na sednici na kojoj će govoriti i predsednik Srbije Boris Tadić.

Vlada Srbije prihvatila je ponudu Telenora od milion i 50.000 evra za drugu licencu fiksne telefonije, izjavila je ministarka za telekomunikacije Srbije Jasna Matić.

Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja objavilo je juče direktivu kojom bi uvoz hibridnih automobila trebalo da bude oslobođen od carine.

Odlukom gradonačelnika Beograda nezaposlene porodilje će za decu rođenu u ovoj godini dobijati jednokratnu pomoć od po 50.000 dinara.

Projekcijom filmova "Pijanomanija" i "Sudije" u beogradskom Centru Sava otvoren je šesti festival dokumentarnog filma "7 Veličanstvenih".

Plasido Domingo biće gost Beograda 12. aprila, kada će u Sava centru besplatno nastupiti kao dirigent na koncertu mladih operskih nada iz celog sveta.

Poslednji u nizu, film Federika Felinija, Amarkord, biće prikazan u Vili Gavrilović večeras u 8 sati u organizaciji Centra za kulturu Grocka. Projekciji će prethoditi biografski film o Feliniju. Ulaz je besplatan.

U drugom kolu dubla na turniru u Melburnu srpsko-kanadski dubl Nenad Zimonjić i Danijel Nestor pobedili Španca Alberta Montanjesa i Argentinca Martina Vasalja Arguelja sa 2:0.

Najbolja srpska teniserka Jelena Janković oprostila se od ovogodišnjeg Australijan opena posle poraza od Alone Bodarenko sa 2:0 u setovima.

Srpski rukometaši izgubili u drugom kolu Evropskog prvenstva od aktuelnog šampiona Evrope Danske 23:28.

Zvanični srednji kurs evra:  97.34 dinara

Danas oblačno i hladno. Najviša dnevna temperatura -1 stepen.