Thursday, June 18, 2009

AMSS

Prema podacima kojima raspolaže AMSS, na području Srbije preovlađuje vedro do umereno oblačno vreme, sa slabom kišom jedino na krajnjem jugu, pa su tamo kolovozi mestimično mokri.

    Na važnijim i frekventnijim putnim pravcima, van gradskih sredina, saobraćaj je pojačanog  inteziteta, a posebno na auto-putu koji od Subotice preko Beograda vodi ka Nišu i ka GP Preševo, gde je povećan broj stranih motorizovanih turista.
    U okviru redovnog održavanja autoputa E-75, do 17.07.2009., kod petlje Mali Požarevac,  skretanje za Mladenovac, radiće se na nadvožnjaku iznad autoputa. Zbog izvođenja radova, za saobraćaj su zatvorene brze (preticajne trake) u oba smera autoputa, pa se saobraćaj obavlja zaustavnim i voznim trakama. Na samom nadvožnjaku je sužen kolovoz, pa se saobraćaj obavlja  naizmenično. I na autoputu i na nadvožnjaku je postavljena odgovarajuća vertikalna saobraćajna signalizacija, a stalno će asistirati i pripadnici saobraćajne policije. Neophodno je da vozači voze oprezno, smanjenom brzinom i da u potpunosti poštuju postavljenu signalizaciju, čime će zaštiti sebe, svoje saputnike, ostale učesnike u saobraćaju, ali i radnike-putare koji izvode radove na nadvožnjaku i u njegovoj okolini.
    Zbog radova na sanaciji mosta preko reke Skrapež, potpuno je obustavljen saobraćaj na obilaznici oko Požege, koja je deo magistralnog puta M-5 Čačak-Užice. Saobraćaj se preusmerava kroz Požegu, a prema najavi putara, na obilaznici biće u potpunom prekidu do kraja jula.
    Radi se na sanaciji tunela "Stara Straževica", u okviru rehabilitacije kružnog puta oko Beograda R-251. Zbog radova, ovaj tunel će biti zatvoren za saobraćaj do 03.09.2009.
     U klisurama i usecima, odnosno pored kamenih kosina, moguća je pojava odrona, posebno duž Đerdapske i Ibarske magistrale, kroz Sićevačku, Grdeličku i Drensku klisuru. Ekipe putara ih redovno uklanjaju, ali se vozačima preporučuje da voze oprezno i sporije, posebno na delu Đerdapske magistrale od Golupca do Đerdapske brane, gde su odroni najizraženiji.