Friday, October 16, 2009

Vesti

Predstavnici vazduhoplovnih vlasti Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata juče su zaključili bilateralni sporazum o vazdušnom saobraćaju, otvarajući time mogućnost da avio-kompanije obeju zemalja slobodno lete na bilo kojoj međusobnoj liniji.

U okviru akcije B92, više od pola miliona ljudi danas štrajkuje glađu kako bi ukazali na to da skoro deset odsto stanovništva Srbije svakodnevno gladuje.

Dan belog štapa juče obeležen u Beogradu nizom aktivnosti kojima je ukazano sa kakvim se sve problemima svakodnevno susreću slepi i slabovidi.

Gorivo u Srbiji će u naredne dve nedelje zbog poskupljenja nafte na svetskom tržištu i nove uredbe o usklađivanju cena poskupeti za oko 1,5 dinara po litri, tvrde domaći naftaši.

Kenijski atletičar Bonafejs Kirui pobednik je pete po redu međunarodne "Beogradske trke kroz istoriju", pošto je stazu na Kalemegdanu, dugu šest kilometara, pretrčao za 17:15,2 minuta.

Na staroj adresi, u Ulici kralja MIlana 21 u Beogradu, otvoren je rekonstruisani Muzej Paje Jovanovića, našeg velikog slikara od čijeg rođenja se ove godine navršava 150. godina.

U okviru Dana kineske kulture u Srbiji do 22. Oktobra domaćoj publici biće predstavljeni glavni tokovi u savremenoj umetnosti ove zemlje. Ministar kulture Nebojša Bradić najavio je da bi 2010. godine trebalo da budu održani Dani kulture Srbije u Kini, za šta su pripreme već u toku.

Novak Đoković savladao Nemca Rajnera Šutlera sa 2:0 i plasirao se u četvrtfinale mastersa u Šangaju!

Zvanični srednji kurs evra: 93.2 dinara

Danas pretežno oblačno. Najviša dnevna temperatura biće 10 stepeni.