Friday, April 3, 2009

Kursna lista

NAZIV
ZEMLJE

KUPOVNI
KURS

PRODAJNI
KURS

Evropska unija

94,1

94,66

Švajcarska

61,68

62,05

Velika Britanija

103,06

103,68

SAD

70,1

70,52

AMSS

Prema podacima kojima raspolaže OC AMSS, na području Srbije, pretežno oblačno, ali nema padavina. Vidljivost je dobra osim na Crnom Vrhu, Kopaoniku i Zlatiboru, gde je smanjena zbog magle, na svega 50-100 metara.

Saobraćaj, van gradskih sredina je umerenog intenziteta i obavlja se bez većih zastoja. Na pojedinim deonicama gde su započeti radovi, saobraćaj je usporen i obavlja se prema postavljenoj saobraćajnoj signalizaciji.

    Upozoravamo vozače da su počeli radovi na interventnoj popravci mosta preko kanala Dunav-Tisa-Dunav kod Vrbasa, na auto-putu E-75, deonica Novi Sad-Subotica. Planirano je da radovi budu završeni do 31.05.2009. godine.   Zbog radova na interventnoj popravci nadvožnjaka preko autoputa E-70 na petlji Pećinci, saobraćaj će biti u potpunom prekidu od danas (od 8 časova) do 07.04.2009. (do 12 časova). Saobraćaj će se usmeravati na obilazne puteve, prema postavljenoj vertikalnoj saobraćajnoj signalizaciji.
    Na putevima u višim, brdsko-planinskim predelima i ka zimskim turističkim centrima, kolovozi su mestimično vlažni usled otapanja snega pored puta, a ponegde ima i od 1-3 cm zaostalog snega na kolovozu, pa se preporučuje zimska oprema.
    Putari skreću pažnju na veliki broj oštećenja, na kolovozima. Zbog toga upozoravamo sve vozače da budu veoma oprezni i da poštuju saobraćajne propise i ograničenja na koja ih upozorava postavljena saobraćajna signalizacija.
    U klisurama i usecima, odnosno pored kamenih kosina, učestali su odroni, posebno duž Đerdapske i Ibarske magistrale, kroz Sićevačku, Grdeličku i Drensku klisuru. Ekipe putara ih redovno uklanjaju, ali se vozačima preporučuje da voze oprezno i sporije, posebno na delu Đerdapske magistrale od Golupca do Đerdapske brane, gde su odroni najizraženiji.