Tuesday, July 7, 2009

Kursna lista

Званични средњи курс evra:  93.18 dinara


 

НАЗИВ
ЗЕМЉЕ

КУПОВНИ
КУРС

ПРОДАЈНИ
КУРС

Европска унија

92,9

93,46

Швајцарска

61,21

61,58

Велика Британија

108,11

108,76

САД

66,49

66,89

Stanje na putevima

Prema podacima kojima raspolaže AMSS,  na širem području Srbije je vedro do mestimično oblačno vreme sa povremenom kišom u severnim i centralnim krajevima naše zemlje.
   Na važnijim i frekventnijim putnim pravcima, saobraćaj je pojačanog inteziteta, a posebno  na delovima auto-puteva koji od Subotice (E-75) i Šida (E-70) vode, preko Beograda, ka Nišu i dalje ka Preševu i Dimitrovgradu.
    DANAS, oko podneva, biće završena i zvanično puštena u saobraćaj deonica autoputa E-75, u dužini od 20 kilometara, na relaciji Preševo-Levosoje. Od danas će se saobraćaj na ovoj deonici obavljati punim profilom autoputa.
    U okviru redovnog održavanja autoputa E-75, do 17.07.2009.god, kod petlje Mali Požarevac,  skretanje za Mladenovac, radi se na nadvožnjaku iznad autoputa. Zbog izvođenja radova, zatvorene su brze (preticajne trake) u oba smera autoputa, pa se saobraćaj obavlja zaustavnim i voznim trakama. Na samom nadvožnjaku kolovoz je sužen, pa se vozila naizmenično propuštaju jednom kolovoznom trakom.

              Zbog radova na sanaciji mosta preko reke Skrapež, potpuno je obustavljen saobraćaj na obilaznici oko Požege, koja je deo magistralnog puta M-5 Čačak-Užice. Saobraćaj se preusmerava kroz Požegu, a na obilaznici oko Požege će, prema najavi putara, biti u potpunom prekidu do kraja jula.
    Radi se na sanaciji tunela "Stara Straževica", u okviru rehabilitacije kružnog puta oko Beograda R-251. Zbog radova, ovaj tunel će biti zatvoren za saobraćaj do 03.09.2009.

    U klisurama i usecima, odnosno pored kamenih kosina, moguća je pojava odrona, posebno duž Đerdapske i Ibarske magistrale, kroz Sićevačku, Grdeličku i Drensku klisuru. Ekipe putara ih redovno uklanjaju, ali se vozačima preporučuje da voze oprezno i sporije, posebno na delu Đerdapske magistrale od Golupca do Đerdapske brane, gde su odroni najizraženiji.