Wednesday, June 17, 2009

Kursna lista

Zvanični srednji kurs evra:  93.37 dinara

NAZIV
ZEMLJE

KUPOVNI
KURS

PRODAJNI
KURS

Evropska unija

93,09

93,65

Švajcarska

61,77

62,14

Velika Britanija

110,17

110,83

SAD

67,12

67,53

AMSS

Prema podacima kojima raspolaže AMSS, slaba kiša pada na područjima Zrenjanina, Banatskog Karlovca i Sremske Mitrovice. Prema rečima metereologa, tokom dana je moguća kiša i u ostalim krajevima Srbije, pa vozače upozoravamo da budu oprezni, jer će i kolovozi biti vlažni.
     Na pojedinim deonicama, na kojima su započeti radovi i gde su prisutni putari sa mehanizacijom, saobraćaj se obavlja prema postavljenoj saobraćajnoj signalizaciji, što od vozača zahteva dodatnu pažnju za volanom.
    Zbog radova na sanaciji mosta preko reke Skrapež, potpuno je obustavljen saobraćaj na obilaznici oko Požege, koja je deo magistralnog puta M-5 Čačak-Užice. Saobraćaj se preusmerava kroz Požegu, a prema najavi putara, biće u potpunom prekidu do kraja jula.
    Radi se na sanaciji tunela "Stara Straževica", u okviru rehabilitacije kružnog puta oko Beograda R-251. Zbog radova, ovaj tunel će biti zatvoren za saobraćaj do 03.09.2009.
     U klisurama i usecima, odnosno pored kamenih kosina, moguća je pojava odrona, posebno duž Đerdapske i Ibarske magistrale, kroz Sićevačku, Grdeličku i Drensku klisuru. Ekipe putara ih redovno uklanjaju, ali se vozačima preporučuje da voze oprezno i sporije, posebno na delu Đerdapske magistrale od Golupca do Đerdapske brane, gde su odroni najizraženiji.