Thursday, January 21, 2010

Kursna lista 21.01.

Zvanični srednji kurs evra:  97.37 dinara

NAZIV
ZEMLJE

KUPOVNI
KURS

PRODAJNI
KURS

E M U

97,08

97,66

Australija

62,87

63,25

Švajcarska

65,89

66,29

Velika Britanija

112,05

112,72

SAD

68,86

69,28

Vesti 21.01.

Vlada Srbije trebalo bi danas da usvoji uredbu o finansiranju projekata izgradnje jeftinih stanova, kao i uredbu koja će regulisati prenos prava korisćenja zemljišta u pravo svojine - izjavio je Oliver Dulić, ministar životne sredine i prostornog planiranja.

Gorivo na pumpama u Srbiji moglo bi sledeće nedelje da poskupi čak u dva navrata. Prvi put zbog povećanja akciza, a drugi put zbog redovne korekcije cena.

Sekretarijat za saobraćaj urediće autobusko stajalište "Stara Kaluđerica" na Smederevskom putu sa prvim lepim danima. Stajalište je trenutno u veoma lošem stanju i korisnicima javnog prevoza ne pruža ni minimum sigurnosti. Stajalište će dobiti novi betonski stajališni plato, nadstrešnicu, a uradiće i nišu za kontejnere.

Prvo predbračno savetovalište namenjeno osobama koje su rešile da stanu na ludi kamen, u organizaciji Savetovališta za brak i porodicu beogradskog Centra za socijalni rad, počeće da radi u prvim danima februara.

Film "Zona mrtvih", reditelja Milana Konjevića i Milana Todorovića, nominovan je u kategoriji najbolji horor film na festivalu "Fantasi horor avord", koji će se održati u italijanskom gradu Orvijetu.

Pobednici serijala "Ja imam talenat", tročlani ansambl Pilerovih, kao i finalista istog takmičenja Marko Pavlović iz Niša, nastupiće kao specijalni gosti Opere Narodnog pozorišta, u okviru matine predstave operete Johana Štrausa "Slepi miš", u nedelju 24. januara, najavio je nacionalni teatar.

Poslednji u nizu, film Federika Felinija, Amarkord, biće prikazan u Vili Gavrilović sutra uveče u 8 sati u organizaciji Centra za kulturu Grocka. Projekciji će prethoditi biografski film o Feliniju. Ulaz je besplatan.

U nastavku otvorenog turnira u Australiji, Ana Ivanović izgubila je od Argentinke Žisele Dulko sa 2:1, dok je Novak Đoković dobio Marka Kjudinelija sa 3:1 . Jelena Janković i Dušan Vemić ostvarili su pobede u dublovima.

Zvanični srednji kurs evra:  97.37 dinara

Danas oblačno sa snegom. Najviša dnevna temperatura 2 stepena.