Tuesday, May 26, 2009

AMSS

    Prema podacima kojima raspolaže AMSS, na području Srbije preovlađuje umereno oblačno vreme, sa mogućim lokalnim pljuskovima praćenim grmljavinom u popodnevnim satima.
    Na važnijim i frekventnijim putnim pravcima van gradskih sredina, saobraćaj je umerenog inteziteta.    Vozačima savetujemo sporiju i oprezniju vožnju, u potpunosti prilagođenu datim uslovima na putu, kao i držanje većeg rastojanja između vozila. Takođe, preporučujemo im da budu strpljivi i tolerantni prema ostalim učesnicima u saobraćaju. Preporučujemo da se za duža putovanja izbegava najtopliji deo dana, da se prave češće pauze tokom putovanja i pije što više tečnosti (voda i bezalkoholni napici).
    Uspostavljen je saobraćaj, po režimu naizmeničnog propuštanja vozila, preko  mosta na Crnom Timoku (most broj 3, neposredno pre ulaska u tunel na deonici Selište-Gamzigradska Banja), na magistralnom putu M-5 Paraćin-Zaječar. Sledeća potpuna obustava saobraćaja preko ovog mosta, predviđena je od četvrtka, 28,05,, u 09,00 sati, do petka, 29.05,, u 17,00 sati.

    Radi se na sanaciji tunela "Stara Straževica", u okviru rehabilitacije kružnog puta oko Beograda R-251. Zbog radova, ovaj tunel će biti zatvoren za saobraćaj do 03.09.2009. Vozače upozoravamo da u potpunosti poštuju sva ograničenja i zabrane definisane postavljenom saobraćajnom signalizacijom, koja reguliše i način preusmeravanja saobraćaja.
    U klisurama i usecima, odnosno pored kamenih kosina, moguća je pojava odrona, posebno duž Đerdapske i Ibarske magistrale, kroz Sićevačku, Grdeličku i Drensku klisuru. Ekipe putara ih redovno uklanjaju, ali se vozačima preporučuje da voze oprezno i sporije, posebno na delu Đerdapske magistrale od Golupca do Đerdapske brane, gde su odroni najizraženiji.