Friday, February 26, 2010

Kursna lista 26.02.

Zvanični srednji kurs evra:  99.63 dinara

NAZIV
ZEMLJE

KUPOVNI
KURS

PRODAJNI
KURS

E M U

99,33

99,93

Švajcarska

67,84

68,25

Velika Britanija

111,65

112,32

SAD

73,08

73,52

Vesti 26.02.

Gradonačelnik Beograda je izjavio da bi bilo bolje da se odgodila rekonstrukcija mosta "Gazela" dok se ne završi obilaznica oko Beograda i most preko Ade Ciganlije, jer saobraćaj u Beogradu ne može da izdrži jednu rekonstrukciju mosta i izgradnju drugog na razmaku od jednog kilometra.

Vodostaj reka u Srbiji je u porastu ali je nivo u većini mesta ispod kote vanredne odbrane od poplava. I dalje je najkritičnije u tokovima Crnog i Belog Timoka.

Vlada Srbije proglasila je dvorski kompleks na Dedinju u Beogradu, s pokretnim stvarima u njemu koje imaju poseban kulturni i istorijski značaj, za kulturno dobro.

Grane od posečenih platana u beogradskom Bulevaru kralja Aleksandra biće data za grejanje socijalno ugroženih porodica, dok će velika debla biti prodata na javnoj licitaciji.

Međunarodni turnir u besedništvu "Belgrejd open" biće otvoren danas u Skupštini Beograda, uz učešće više od 150 takmičara iz 16 zemalja.

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas i predsednik opštine Krf Sotiros Mikalef potpisali su Povelju o bratimljenju gradova.

Emina Jahović, Milan Stanković ili Oliver Katić predstavljaće Srbiju na "Pesmi Evrovizije", odluka je Gorana Bregovića i predstavnika RTS-a.

Glumica Dara Džokić osmi je laureat prestižne glumačke nagrade koja nosi ime prve srpske glumice "Žanka Stokić".

Novak Đoković pobedio Ivana Ljubičića sa 2:1 i plasirao se u polufinale ATP turnira u Dubaiju, a Janko Tipsarević izgubio od Mihaila Južnjija sa 2:0.

Zvanični srednji kurs evra:  99.63 dinara

Danas oblačno sa kišom. Maksimalna dnevna temperatura 15 stepeni.