Wednesday, May 20, 2009

Kursna lista

NAZIV
ZEMLJE

KUPOVNI
KURS

PRODAJNI
KURS

Evropska unija

93,83

94,39

Švajcarska

62,0584

62,43

Velika Britanija

106,7539

107,4

SAD

68,98

69,39

Zvanični srednji kurs evra:  94.11

Vesti

U vreme posete Džozefa Bajdena Beogradu, danas i sutra, vojni "migovi" će blokirati nebo iznad Srbije, snajperisti će "pokrivati" sve pravce kojima se on bude kretao, biće zatvoreni autoput i ulice u centru prestonice.

Potrošnja vode na teritoriji opštine Grocka povećana je ovih dana zbog visokih temperatura. Restrikcije vode već se uvode u naseljima Umčarima i Pudarcima a problemi u vodosnadbevanju na celoj teritoriji naše opštine upravo nastaju zbog zalivanja bašti, staklenika i dvorišta. JP" Vodovod i kanalizacija" Grocka apeluje na građane da racionalno troše vodu, kako bi je svi imali.

Kompanije "Telekom Srbija" i "Media vorks" pobedile su na javnoj aukciji za dobijanje dve licence za fiksnu bežičnu telefoniju.

Četvrto međunarodno kulinarsko takmičenje "One world" koje će okupiti profesionalne kuvare iz Evrope, Azije, Afrike i Amerike kao i "Balkanski kulinarski kup" održaće se od 21. do 23. maja u "Ekspo" centru u Beogradu.

Svi koji su kupili ulaznice za koncert Depeche Mode, mogu ih vratiti od ponedeljka, a organizatori će do kraja nedelje imati konačnu informaciju o tome da li će koncert biti održan.

Zbog povrede glumca Ivana Bosiljčića, 54. Sterijino pozorje 23. maja otvoriće novi hit Pozorišta na Terazijama "Briljantin" umesto planirane takmičarske predstave "Maratonci trče počasni krug", najavila je Direkcija festivala.

Đački Vukov sabor, najmasovnije okupljanje đaka u Srbiji, biće 38. put održan od 20. do 24. maja u Loznici i Tršiću, a obuhvatiće muzičko-scenske prikaze, predstave radionice, izložbe, promocije i republičko takmičenje osnovnih škola u srpskom jeziku i jezičkoj kulturi.

U prvom singl meču duela između Srbije i Rusije, u okviru drugog kola Ekipnog svetskog kupa u Diseldorfu, naš teniser Janko Tipsarević je savladao 18-godišnjeg Stanislava Vovka sa 2:0

Zvanični srednji kurs evra:  94.11

Danas pretežno oblačno, moguća je kiša. Najviša temperatura biće 29.

AMSS

    Prema podacima kojima raspolaže OC AMSS, na području Srbije preovlađuje vedro i sunčano vreme,  što omogućava nesmetano obavljanje saobraćaja po suvim kolovozima i uz dobru vidljivost.  
    ZBOG POSETE POTPREDSEDNIKA SAD-a, APELUJE SE NA GRAĐANE I GOSTE BEOGRADA, DA TOKOM DANA BUDU STRPLJIVI, TOLERANTNI I DA SE UZDRŽE OD UPOTREBE PRIVATNIH VOZILA DO VEČERNJIH SATI.
    Vozačima savetujemo da vožnju u potpunosti prilagode datim uslovima na putu, uz držanje većeg odstojanja između vozila. Takođe, preporučujemo im da budu strpljivi i tolerantni prema ostalim učesnicima u saobraćaju.
    Završeni su radovi na autoputu Beograd-Niš na vijaduktu kod Laste, na deonici autoputa E-75 Beograd-Niš kod Velikog Mokrog Luga,  pa je i saobraćaj normalizovan.
    Do petka, 22. maja, saobraćaj će biti potpuno obustavljen preko mosta na Crnom Timoku. U periodu obustave saobraćaja, vozači koji idu iz Paraćina za Zaječar, Negotin ili Knjaževac, mogu da koriste magistralni put od Selišta ka Boru, pa preko Nikoličeva za Zaječar i dalje. Vozači koji idu iz Knjaževca i Zaječara ka Paraćinu, mogu da koriste regionalni put Zaječar-Boljevac, preko Lubnice, i dalje ka Paraćinu ili napred navedeni pravac Zaječar-Bor (preko Nikoličeva)-Selište i dalje ka Paraćinu. U petak, 22. maja, kasno popodne očekuje se nastavak režima obavljanja saobraćaja naizmeničnim propuštanjem vozila preko mosta.
    Zbog klizišta koje se pojavilo na regionalnom putu R-116 Ušće-Ivanjica kod mesta Mlanča, saobraćaj je u potpunom prekidu za sve kategorije vozila.
    Radi se na sanaciji tunela "Stara Straževica", u okviru rehabilitacije kružnog puta R-251. Zbog radova, ovaj tunel će biti zatvoren za saobraćaj do 03.09.2009. Vozače upozoravamo da u potpunosti poštuju sva ograničenja i zabrane definisane postavljenom saobraćajnom signalizacijom, koja reguliše i način preusmeravanja saobraćaja.
    U klisurama i usecima, odnosno pored kamenih kosina, moguća je pojava odrona, posebno duž Đerdapske i Ibarske magistrale, kroz Sićevačku, Grdeličku i Drensku klisuru. Ekipe putara ih redovno uklanjaju, ali se vozačima preporučuje da voze oprezno i sporije, posebno na delu Đerdapske magistrale od Golupca do Đerdapske brane, gde su odroni najizraženiji.