Friday, October 30, 2009

AMSS

Prema podacima kojima raspolaže AMSS, poslednjeg dana u radnoj nedelji, na području Srbije je osetno hladnije, pretežno oblačno, povremeno sa kišom, dok se na istoku očekuju obilnije padavine. Na Kopaoniku pada susnežica, dok na Zlatiboru, na širem području Beograda i ponegde u južnim predelima pada slaba kiša, koja uslovljava vlažne odnosno mokre i klizave kolovoze. Sumaglica smanjuje vidljivost duž rečnih tokova i po kotlinama. Zbog nepovoljnih vremenskih prilika i uslova za obavljanje saobraćaja, apelujemo na vozače da budu maksimalno oprezni za volanom, da poštuju postavljenu saobraćnu signalizaciju i saobraćajne propise, a takođe da voze sa upaljenim oborenim svetlima i da održavaju duže odstojanje izmeću vozila.

U klisurama i usecima, odnosno pored kamenih kosina, učestala je pojava odrona, posebno duž Đerdapske i Ibarske magistrale, kroz Sićevačku, Grdeličku i Drensku klisuru.

Kraj radne nedelje, uobičajeno donosi znatno intezivniji saobraćaj na skoro svim važnijim putnim pravcima u našoj zemlji, a pojačan se očekuje, već sa prvim poslepodnevnim časovima, posebno na izlazima iz većih gradskih sredina, kao i na Ibarskoj magistrali. Savet je vozačima da pored sporije i opreznije vožnje, budu strpljiviji i tolerantniji prema ostalim učesnicima u saobraćaju.

Na autoputu E-75, Beograd-Novi Sad, na nadvožnjaku kod petlje Batajnica, u toku su radovi na sanaciji kolovoza. Saobraćaj iz pravca Novog Sada ka Beogradu usmerava se odgovarajućom saobraćajnom signalizacijom pored nadvožnjaka i preseca Batajnički put ("stari" magistralni put Beograd-Novi Sad). Ovo ukrštanje je regulisano semaforima, uz stalno prisustvo saobraćajne policije. Predviđeno je da radovi traju do 01.11.2009.

Zbog radova na sanaciji klizišta kod mesta Burgijci, ispred petlje za Grdelicu, na magistralnom putu M-1 (autoput E-75), deonica Leskovac-Grdelica, saobraćaj je potpuno obustavljen do 15.11.2009. godine. Za vreme dok traju radovi, celokupan saobraćaj je, odgovarajućom saobraćajnom signalizacijom, preusmeren sa autoputa na regionalni put R-214, koji od Leskovca vodi ka Grdelici.

Zbog radova na popravci mosta preko reke Crni Timok, na magistralnom putu M-5 Paraćin-Zaječar, na delu između Selišta i Gamzigradske banje, saobraćaj će biti potpuno obustavljen do 09.11.2009.godine, do 17 časova.

Zbog oštećenja dilatacionih spojnica na mostu preko Dunava, na magistralnom putu M-24, deonica Kovin-Smederevo, za saobraćaj je zatvorena jedna strane mosta, pa se saobraćaj obavlja naizmeničnim propuštanjem vozila, prema postavljenoj vertikalnoj saobraćajnoj signalizaciji. Ovakav režim saobraćaja biće aktuelan sve do završetka radova. Predviđeno je da radovi traju do 15.11.2009. godine.

Zbog radova na sanaciji mosta preko Zapadne Morave, na ulazu u Kraljevo, na magistralnom putu M-23.1 Kragujevac-Kraljevo, preko Vitanovca, saobraćaj je potpuno obustavljen za sve kategorije vozila do 15.11.2009. god.

Na graničnim prelazima, trenutna zadržavanja putničkih vozila su do 30 minuta.