Thursday, May 28, 2009

AMSS

Prema podacima kojima raspolaže AMSS, tokom dana, u većem delu Srbije, u odnosu na predhodne dane biće znatno hladnije, oblačno sa kišom, dok se lokalni pljuskovi očekuju u istočnim, jugozapadnim i južnim krajevema Srbije. Vidljivost je, zbog magle, smanjena na Zlatiboru, preko Crnog Vrha, na putu između Bora i Žagubice, i u Vranjskoj kotlini.

Van gradskih sredina, na važnijim i frekventnijim putnim pravcima, saobraćaj je umerenog inteziteta.

Zbog obilnih padavina tokom predhodne noći, kolovozi su pretežno mokri, a kolotrazi i ostala udubljenja na putu su ispunjena vodom i teže uočljiva, zbog čega vozačima savetujemo maksimalni oprez za volanom, sporiju i oprezniju vožnju, koja je potpunosti prilagođena datim uslovima na putu, kao i držanje većeg rastojanja između vozila.
Zbog radova na mostu preko reke Crni Timok (most broj 3, neposredno pre ulaska u tunel na deonici Selište-Gamzigradska Banja), na magistralnom putu M-5 Paraćin-Zaječar, saobraćaj će biti potpuno obustavljen od danas, 28. maja, od 09,00 sati, do petka, 29.maja, do 17,00 sati. Za vreme potpune obustave saobraćaja, vozači mogu da koriste sledeće alternativne pravce: iz Paraćina za Zaječar, Negotin ili Knjaževac, mogu da koriste alternativni put od Selišta ka Boru, pa preko Nikoličeva za Zaječar i dalje. Vozači koji idu iz Knjaževca i Zaječara ka Paraćinu, mogu da koriste regionalni put Zaječar-Boljevac, preko Lubnice, i dalje ka Paraćinu ili napred navedeni pravac Zaječar-Bor (preko Nikoličeva)-Selište i dalje ka Paraćinu.
Radi se na sanaciji tunela "Stara Straževica", u okviru rehabilitacije kružnog puta oko Beograda R-251. Zbog radova, ovaj tunel će biti zatvoren za saobraćaj do 03.09.2009. Vozače upozoravamo da u potpunosti poštuju sva ograničenja i zabrane definisane postavljenom saobraćajnom signalizacijom, koja reguliše i način preusmeravanja saobraćaja.

U klisurama i usecima, odnosno pored kamenih kosina, moguća je pojava odrona, posebno duž Đerdapske i Ibarske magistrale, kroz Sićevačku, Grdeličku i Drensku klisuru. Ekipe putara ih redovno uklanjaju, ali se vozačima preporučuje da voze oprezno i sporije, posebno na delu Đerdapske magistrale od Golupca do Đerdapske brane, gde su odroni najizraženiji.


Kursna lista

NAZIV
ZEMLJE

KUPOVNI
KURS

PRODAJNI
KURS

Evropska unija

94,25

94,82

Švajcarska

62,36

62,74

Velika Britanija

108,55

109,2

SAD

68,16

68,58


 

Zvanični srednji kurs evra:  94.54