Thursday, July 9, 2009

Stanje na putevima

Prema podacima kojima raspolaže AMSS, na području Vojvodine pre podne će biti uglavnom vedro, dok u ostalim krajevima Srbije, očekuje nas, pretežno oblačno i nestabilno vreme,  u posle podnevnim časovima, kiša i lokalnim pljuskovima. Usled obilnih padavina predhodnog dana i tokom noći, a padavine se i nadalje očekuju, kolotrazi, udarne rupe i ostala oštećenja i udubljenja na kolovozu su ispunjeni vodom, pa su veoma teško uočljiva od strane vozača, što može da izazove ozbiljne posledice, naročito ako se vozi neprilagođenom brzinom. Zbog magle i sumaglice vidljivost je smanjena preko Crnog Vrha, na putu Bor-Žagubica, na Zlatiboru i mestimično duž rečnih tokova.
     Na važnijim i frekventnijim putnim pravcima, saobraćaj je pojačanog inteziteta, a posebno  na delovima auto-puteva koji od Subotice (E-75) i Šida (E-70) vode, preko Beograda, ka Nišu i dalje ka Preševu i Dimitrovgradu.
    Zbog radova na popravci mosta preko reke Crni Timok, na magistralnom putu M-5 Paraćin-Zaječar, na delu između Selišta i Gamzigradske banje, koji se nalazi neposredno pre ulaska u tunel, saobraćaj je potpuno obustavljen od danas 09.07.2009. od 09,00 časova do utorka 14.07.2009. god. do 17 časova.

    U okviru redovnog održavanja autoputa E-75, do 17.07.2009.god, kod petlje Mali Požarevac,  skretanje za Mladenovac, radi se na nadvožnjaku iznad autoputa. Zbog izvođenja radova, zatvorene su brze (preticajne trake) u oba smera autoputa, pa se saobraćaj obavlja zaustavnim i voznim trakama. Na samom nadvožnjaku kolovoz je sužen, pa se vozila naizmenično propuštaju jednom kolovoznom trakom.

    Zbog radova na zameni dilatacionih spojnica na mostu preko reke Osanice na autoputu E-75 u smeru od Niša ka Beograd, izvršena je izmena režima saobraćaja na navedenoj deonici, odnosno saobraćaj se obavlja dvosmerno, voznom i zaustavnom kolovoznom trakom u smer Niš-Beograd. Prema najavi radovi će trajati do 17.08. 2009. god .
              Zbog radova na sanaciji mosta preko reke Skrapež, potpuno je obustavljen saobraćaj na obilaznici oko Požege, koja je deo magistralnog puta M-5 Čačak-Užice. Saobraćaj se preusmerava kroz Požegu, a prema najavi putara, na obilaznici će biti u potpunom prekidu do kraja jula.
    Radi se na sanaciji tunela "Stara Straževica", u okviru rehabilitacije kružnog puta oko Beograda R-251. Zbog radova, ovaj tunel će biti zatvoren za saobraćaj do 03.09.2009.
    U klisurama i usecima, odnosno pored kamenih kosina, moguća je pojava odrona, posebno duž Đerdapske i Ibarske magistrale, kroz Sićevačku, Grdeličku i Drensku klisuru. Ekipe putara ih redovno uklanjaju, ali se vozačima preporučuje da voze oprezno i sporije, posebno na delu Đerdapske magistrale od Golupca do Đerdapske brane, gde su odroni najizraženiji.