Monday, August 3, 2009

Vesti

Ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić izjavio je da bi do kraja avgusta Vlada Srbije trebalo da usvoji socijalne mere čiji je cilj zaštita prava radnika i očuvanje osnovnog privrednog potencijala zemlje u vreme ekonomske krize.

Narodna banka Srbije najavila za danas Olimpijadu štediša za štićenike domova dece bez roditeljskog staranja.

Juče u Tašmajdanskom parku u prisustvu više stotina mališana i njihovih roditelja, Udruženje RODITELJ po četvrti put obeležilo svetsku nedelju dojenja zabavnim programom, savetima stručnjaka i vršnjačkom edukacijom.

Dan avijacije Vojske Srbije obeležen je juče, u znak sećanja na 2. avgust 1893. kada se prvi put zvanično pominje vazduhoplovstvo u tadašnjoj srpskoj vojsci. Kraljevim ukazom iz 1924. određeno je da se 2. avgust, Sveti Ilija, slavi kao vazduhoplovna slava.

Film Gorana Markovića, Turneja, uvrštena je među 40 filmova koji se takmiče za nagradu Evropske filmske akademije.

Filmom "Bjuik rivijera" Gorana Rušinovića, rečima dobrodošlice crnogorskog ministra kulture Branislava Mićunovića i dobrim željama za novo izdanje festivala Milene Dravić, otvoren je u subotu 23. festival u Herceg Novom - "Montenegro film festival".

Veliki broj Beograđana izašao je u subotu uveče u centar Beograda kako bi proslavili titulu svetskog prvaka u vaterpolu. Reprezentacija Srbije osvojila je titulu prvaka sveta, pošto je u finalu šampionata u Rimu, posle peteraca, pobedila Španiju sa 14:13.

Večeras u 21 čas na balkonu Skupštine grada će se pojaviti naši vaterpolisti i plivači Nađa Higl i Milorad Čavić.

Zvanični srednji kurs evra:  93.04 dinara

Danas pretežno sunčano i jako toplo. Najviša dnevna temperatura biće 36 stepeni.

Kursna lista

Zvanični srednji kurs evra:  93.04 dinara

NAZIV
ZEMLJE

KUPOVNI
KURS

PRODAJNI
KURS

Evropska unija

92,76

93,32

Švajcarska

60,77

61,14

Velika Britanija

108,89

109,54

SAD

65,1

65,49