Tuesday, January 6, 2009

GRUPA VAN GOGH


 


 

Povodom prvog albuma Grupa je osnovana januara 1986 godine. Cinili su je Zvonko Djukic Djule, gitarista, Srboljub Srba Radivojevic, bubnjar, pevac Goran Milisavljevic i basista Predrag Popovic (ex Rock Express). Djule je prethodno svirao u srednjoskolskom sastavu Haos dok mu je rodjeni brat Ljuba bio klavijaturista Elektricnog orgazma.

Van Gogh rad obnavlja 1990. objavljivanjem promo singla `Gubis me` i albuma "Svet je moj" gde se Djule prvi put ogleda u ulozi pevaca. Kao gosti tu su Milan Mladenovic, Margita Stefanovic, Zoran Svaba Radomirovic, Nera i Tanja Jovicevic. Djule je autor vecine materijala a pesama `Neko te ima, "Gubis me" . Sada cemo slusati prvu pesmu,sto je jedan od najvecih njihovih hitova NEKO TE IMA


 


 


 

Dakle ovo je bilo neko te ima a sada idemo u 96 godinu gde ,Albumom Hodi grupa 1996. siri svoju zanrovsku ponudu. Vecina materijala je Djuletova dok se u kreativnom timu pojavljuje i Sasa Dragic u hitu "Polje snova" a tekst pesme "Hodi" se oslanja na motive slavnog Momcila Nastasijevica. Sa albuma se izdvajaju pesme "Delfin", "Hodi", "Kiselina", "Apsolutno ne","Klatno", sto cemo i naredno cuti.


 


 

nastavljamo dalje,Januara 2001. grupa Van Gogh izdaje svoj drugi po redu "live" album. Ovoga puta multimedijalni pod nazivom "Happy new ear" ("Srecno novo uvo") , na kome je zabelezena koncertna atmosfera sa turneje "Opasan ples", tokom koje je grupa ostvarila veliki broj koncerata u zemlji i inostranstvu. Posle mnogo godina Van Gogh se predstavio i publici u Makedoniji, Hrvatskoj i Sloveniji

Krajem oktobra 2002 god, tacnije 28.10, u Konaku knjeginje Ljubice, novinarima je i zvanicno predstavljen multimedijalni studijski album "DrUnder", grupe Van Gogh sa jedanaest novih pesama . Pomalo neuobicajeno za nase prostore, oblik medijske prezentacije albuma, osmisljen je i realizovan po misljenju mnogih nepristrasnih, za nase prilike na zavidnom nivou. Slusamo Opasan ples,onako fina,mirna pesmica za opuštanje.

 
 

Ovaj opasan ples je verovatno bio tolikio opasan da ih nije bilo na sceni citave 4 godine Након паузе од скоро четири године седми студијски албум групе Van Gogh, назван Коло, појавио се у продаји 24. maja 2006.

2007.године су освојили МТВ Адриа награду за најбољег регионалног извођача


 

A, inace, grupa van gogh je upravo danas objavila nazive 10 pesama koji ce se pojaviti na najnovijem albumu ciji se izlazak ocekuje na prolece…

Verujem da je bilo interesantno da saznate nesto vise o jednoj od vasih omiljnih grupa! Radio Dedal je specijalno pripremio ovo samo zbog vas!!!

Badnji dan

Danas je Badnji dan, kojim se završava četrdesetodnevni božićni post, uoči Božića, praznika Rođenja Isusa Hrista i najradosnijeg događaja za hrišćanski svet.

 


 


 

Praznik rođenja Hristovog najavljuje se Badnjom večeri, prvom prazničnom liturgijom.
Vikar patrijarha Pavla, episkop Atanasije, služiće u hramu svetog Save na Vračaru, u 16 časova, u čijoj će porti potom biti organizovano i tradicionalno loženje badnjaka.


 

Prema jevanđeljima, Isus Hristos je rođen tačno u ponoć,
Ponoćnim molitvama slavi se radost njegovog rođenja
Božić 7. junara proslavljaju Srpska pravoslavna crkva, Ruska pravoslavna crkva, Sveta gora i Jerusalimska patrijaršija, koje praznično vreme određuju prema Julijanskom, prvom hrišćanskom kalendaru.


 


 

Samo da vas podsetim da se danas posti,znacu nema slatkih kolacica i slicnog,nemojte se omrsiti slucajno, ne razmisljajte o hrani,vec se usredsredite na muziku sa nase liste!

Klizališta u Beogradu

U Beogradskoj areni juče je otvoreno klizalište koje će do 22. januara raditi od 10 do 22 časa. Termin košta 300 dinara, iznajmljivanje klizaljki 200 dinara, a za osnovce i srednjoškolce koji se odluče za termin u 10 sati i ponesu knjižicu klizanje je besplatno. Pored ovog, ljubitelji klizanja mogu da posete još osam klizališta - besplatno klizalište Ledeni grad na Trgu Nikole Pašića, klizalište na Adi Ciganliji, zatim "Pingvin" u ulici Jurija Gagarina, ledenu dvoranu hale Pionir, klizalište na Zemunskom keju "


 

Pa eto,ukoliko znate da klizate,posetite jedno od ponudjenih klizalista,mada opet,malo padanja nije na odmet, a ukoliko vam nije do padova, ostanite u kuci, i slusajte muziku koja do vasih usiju dopire sa nasih talasa…..

Ljubav od malih nogu


Devojčica i dečak od šest i sedam godina, zaljubljeni "do ušiju", pobegli su od kuće prvog dana 2009. godine, čvrsto rešeni da se venčaju u Africi, saopštila je u ponedeljak nemačka policija.

Šestogodišnji Mika i sedmogodišnja Ana-Lena, ćerka nove izabranice njegovog oca, "mnogo se vole i odlučuju da se venčaju u Africi, gde je toplo, a za svedoka uzimaju mlađu sestru Ana-Lene, Anu-Bel", ispričao je portparol policije. Troje dece je 1. januara ujutro spakovalo prtljag i napustilo dom u predgrađu Hanovera dok su njihovi roditelji spavali.
Deca su se obrela na železničkoj stanici kako bi vozom krenula na aerodrom. Pošto su deca bila sama na peronu, privukla su pažnju osoblja koje je alarmiralo policiju.


Kursna lista za 6.januar

kupovni / prodajni


Evro 90.64 /91.21

Američki dolar 67.02/ 67.43

Švajcarski franak 60.20/ 60.56

Britanska funta 97.92 /98.50

Vesti za 06.01.2009.

U pravoslavnim hramovima i u domovima danas počinje praznovanje Badnjeg dana i Badnje večeri, kojima se svečano najavljuje Božić.

Srbija bi u aprilu ove godine trebalo da podnese zahtev za dobijanje statusa kandidata za prijem u članstvo u Evropskoj uniji i stavljanje na belu šengensku listu, izjavio je juče premijer Srbije Mirko Cvetković.

U Beogradskoj areni juče je otvoreno klizalište koje će do 22. januara raditi od 10 do 22 časa.

U Srbiji je devet kompanija dobilo dozvole da pruža usluge telefoniranja preko interneta po cenama koje su za pozive u inostranstvo niže nego preko fiksne mreže Telekoma.

Ana Ivanović je na turniru u Brizbejnu uspešno započela sezonu pobedom nad češkom teniserkom Petrom Kvitovom, 6:4, 6:2.

Kupovni kurs evra 90.66 prodajni 90.61 dinara

Trenutna temperatura -8, maksimalna dnevna -2 stepena.