Tuesday, January 6, 2009

GRUPA VAN GOGH


 


 

Povodom prvog albuma Grupa je osnovana januara 1986 godine. Cinili su je Zvonko Djukic Djule, gitarista, Srboljub Srba Radivojevic, bubnjar, pevac Goran Milisavljevic i basista Predrag Popovic (ex Rock Express). Djule je prethodno svirao u srednjoskolskom sastavu Haos dok mu je rodjeni brat Ljuba bio klavijaturista Elektricnog orgazma.

Van Gogh rad obnavlja 1990. objavljivanjem promo singla `Gubis me` i albuma "Svet je moj" gde se Djule prvi put ogleda u ulozi pevaca. Kao gosti tu su Milan Mladenovic, Margita Stefanovic, Zoran Svaba Radomirovic, Nera i Tanja Jovicevic. Djule je autor vecine materijala a pesama `Neko te ima, "Gubis me" . Sada cemo slusati prvu pesmu,sto je jedan od najvecih njihovih hitova NEKO TE IMA


 


 


 

Dakle ovo je bilo neko te ima a sada idemo u 96 godinu gde ,Albumom Hodi grupa 1996. siri svoju zanrovsku ponudu. Vecina materijala je Djuletova dok se u kreativnom timu pojavljuje i Sasa Dragic u hitu "Polje snova" a tekst pesme "Hodi" se oslanja na motive slavnog Momcila Nastasijevica. Sa albuma se izdvajaju pesme "Delfin", "Hodi", "Kiselina", "Apsolutno ne","Klatno", sto cemo i naredno cuti.


 


 

nastavljamo dalje,Januara 2001. grupa Van Gogh izdaje svoj drugi po redu "live" album. Ovoga puta multimedijalni pod nazivom "Happy new ear" ("Srecno novo uvo") , na kome je zabelezena koncertna atmosfera sa turneje "Opasan ples", tokom koje je grupa ostvarila veliki broj koncerata u zemlji i inostranstvu. Posle mnogo godina Van Gogh se predstavio i publici u Makedoniji, Hrvatskoj i Sloveniji

Krajem oktobra 2002 god, tacnije 28.10, u Konaku knjeginje Ljubice, novinarima je i zvanicno predstavljen multimedijalni studijski album "DrUnder", grupe Van Gogh sa jedanaest novih pesama . Pomalo neuobicajeno za nase prostore, oblik medijske prezentacije albuma, osmisljen je i realizovan po misljenju mnogih nepristrasnih, za nase prilike na zavidnom nivou. Slusamo Opasan ples,onako fina,mirna pesmica za opuštanje.

 
 

Ovaj opasan ples je verovatno bio tolikio opasan da ih nije bilo na sceni citave 4 godine Након паузе од скоро четири године седми студијски албум групе Van Gogh, назван Коло, појавио се у продаји 24. maja 2006.

2007.године су освојили МТВ Адриа награду за најбољег регионалног извођача


 

A, inace, grupa van gogh je upravo danas objavila nazive 10 pesama koji ce se pojaviti na najnovijem albumu ciji se izlazak ocekuje na prolece…

Verujem da je bilo interesantno da saznate nesto vise o jednoj od vasih omiljnih grupa! Radio Dedal je specijalno pripremio ovo samo zbog vas!!!

No comments:

Post a Comment