Thursday, January 8, 2009

Vesti za 08.01.2009.

Srbija u potpunosti bez ruskog gasa. Počela prva isključenja individualnih korisnika. Mazuta za sada dovoljno. Evropska unija najavila pomoć zapadnom Balkanu i energičnu intervenciju prema Rusiji i Ukrajini.

Naftni derivati u Srbiji jeftiniji su od juče u proseku za 5,45 dinara po litru.

Uprava JP "Ada Ciganlija" upozorila je da je Savsko jezero delimično prekriveno ledom koji je promenljive debljine i puca, pa je kretanje po njemu zabranjeno jer postoji velika opasnost od propadanja i davljenja.

Drugi međunarodni filmski festival Kustendorf zvanično počinje danas u Drvengradu, na Mokroj gori, premijerom dugometražnog dokumentarnog filma "Maradona" reditelja i scenariste Emira Kusturice.

Spektakularna romantična avantura "Australija" u režiji Baza Lurmana sa Nikol Kidman i Hjuom Džekmenom premijerno će biti prikazana večeras u "Sava centru".

Srpski teniser Nenad Zimonjić i Kanađanin Danijel Nestor pobedili su danas u četvrtfinalu dubla na turniru u Dohi Poljaka Lukasa Kubota i Rusa Dmitrija Tursunova sa 2:0.

Košarkaši Crvene Zvezde savladali belgijski Šarlroa (91:93) u 5. kolu Evrokupa.

Košarkaši Partizana su sinoć ostvarili četvrtu pobedu u Evroligi, dobivši PaniOnios – 80:57

Evro prema srednjem kursu Narodne banke Srbije vredi 93,06 dinara, što je najniža vrednost dinara prema evru od kada je uvedena valuta EU.

Najviša dnevna temepratura -2 stepena.

No comments:

Post a Comment