Tuesday, April 7, 2009

AMSS

Prema podacima kojima raspolaže AMSS, na celoj teritoriji Srbije su povoljne vremenske prilike i  dobra vidljivost.
    Saobraćaj je, na autoputevima E-70 i E-75, kao i na važnijim putnim pravcima, pojačanog intenziteta i obavlja  se, uglavnom,  nesmetano i po suvim kolovozima.
    Na pojedinim deonicama, na kojima su započeti radovi, saobraćaj je nešto usporeniji i obavlja se prema postavljenoj vertikalnoj saobraćajnoj signalizaciji.
    Radi se na interventnoj popravci mosta preko kanala Dunav-Tisa-Dunav kod Vrbasa, na auto-putu E-75, na deonici Novi Sad-Subotica. Planirano je da radovi budu završeni do 31.05.2009. godine.
    Završetak radova na interventnoj popravci nadvožnjaka preko autoputa E-70 na petlji Pećinci i potpuna normalizacija saobraćaja očekuju se danas, 07.04.2009., posle  12 časova. Do tada, vozila će se, i dalje, usmeravati na obilazne puteve, prema postavljenoj vertikalnoj saobraćajnoj signalizaciji.
    Putari skreću pažnju na veliki broj oštećenja, najčešće u vidu udarnih rupa i deformacija na kolovozima. Zbog toga upozoravamo sve vozače da budu veoma oprezni i da voze brzinom koja će im omogućiti da blagovremeno preduzmu odgovarajuće mere kako bi izbegli oštećenja i deformacije na kolovozu. Neophodno je i da poštuju saobraćajne propise i ograničenja na koja ih upozorava postavljena vertikalna saobraćajna signalizacija. Posebnu pažnju skrećemo na lošu situaciju u ulici Hajduk Veljkovoj u Grockoj gde je stanje asfalta tako loše da su vozači prinuđeni da voze trotoarom i na taj način ugrožavaju bezbednost mališana koji tuda prolaze na putu do vrtića.

  U klisurama i usecima, odnosno pored kamenih kosina, učestali su odroni, posebno duž Đerdapske i Ibarske magistrale, kroz Sićevačku, Grdeličku i Drensku klisuru. Ekipe putara ih redovno uklanjaju, ali se vozačima preporučuje da voze oprezno i sporije, posebno na delu Đerdapske magistrale od Golupca do Đerdapske brane, gde su odroni najizraženiji.