Monday, June 15, 2009

Kursna lista

Zvanični srednji kurs evra:  93.75 dinara


 

NAZIV
ZEMLJE

KUPOVNI
KURS

PRODAJNI
KURS

Evropska unija

93,47

94,03

Švajcarska

61,89

62,26

Velika Britanija

109,78

110,44

SAD

67,01

67,41

Vesti

Na ponovljenim izborima na tri biračka mesta u opštini Voždovac prema konačnim rezultatima, najviše glasova na opštini osvojila je Srpska napredna stranka koja je uspela da obezbedi manje od procenta prednosti u odnosu na koaliciju oko Demokratske stranke.
Šefovi diplomatija Evropske unije će danas, u Luksemburgu, Evropskoj komisiji preporučiti da predloži ukidanje "šengenskih viza" EU do kraja ove godine za one zemlje zapadnog Balkana koje ispune za to nužne uslove.
Brojnim skupovima, u više od 180 mesta, Srbija je juče obeležila Svetski dan davalaca krvi.
Rok za prijavljivanje redovnih učenika osmih razreda osnovnih škola za upis u gimnazije i srednje stručne škole ističe danas. Prijava se podnosi matičnim osnovnim školama, u kojima će 22. i 23. juna biti održani kvalifikacioni ispiti iz srpskog jezika i matematike.
„Obični ljudi” Vladimira Perišića proglašen za najbolji domaći film novosadskog festivala filma i medija Sinema siti koji je završen sinoć.
Odbojkaši Srbije nadigrali su Francusku u drugom meču prvog vikenda Svetske lige - 3:1
Novak Đoković poražen od nemačkog veterana u finalu ATP turnira u Haleu sa 2:1
Janko Tipsarević pobedio Francuza Pol Anri Matjea sa 2:0, u meču 1. kola ATP turnira u Istbornu.
Zvanični srednji kurs evra: 93.75 dinara
Danas sunčano i izuzetno toplo. Najviša dnevna temperatura će biti 34 stepena.

AMSS

    Prema podacima kojima raspolaže AMSS, prvog radnog dana u ovoj nedelji, na celom području Srbije, očekuje nas sunčano i vrlo toplo.
    Na važnijim i frekventnijim putnim pravcima, van gradskih sredina, saobraćaj je pojačanog  inteziteta, a posebno na auto-putu koji od Subotice preko Beograda vodi ka Nišu i ka GP Preševo, gde je povećan broj stranih motorizovanih turista. Vozače očekuju suvi kolovozi i dobra vidljivost.

    Zbog radova na sanaciji mosta preko reke Skrapež, potpuno je obustavljen saobraćaj na obilaznici oko Požege, koja je deo magistralnog puta M-5 Čačak-Užice. Saobraćaj se preusmerava kroz Požegu, a prema najavi putara, biće u potpunom prekidu do kraja jula.
    Radi se na sanaciji tunela "Stara Straževica", u okviru rehabilitacije kružnog puta oko Beograda R-251. Zbog radova, ovaj tunel će biti zatvoren za saobraćaj do 03.09.2009. Takođe, zbog radova na kružnom putu, zatvorena je jedna kolovozna traka u blizini auto pijace Bubanj potok, a vozila se propuštaju naizmenično, što dovodi do kratkotrajnih zastoja u saobraćaju.


     U klisurama i usecima, odnosno pored kamenih kosina, moguća je pojava odrona, posebno duž Đerdapske i Ibarske magistrale, kroz Sićevačku, Grdeličku i Drensku klisuru. Ekipe putara ih redovno uklanjaju, ali se vozačima preporučuje da voze oprezno i sporije, posebno na delu Đerdapske magistrale od Golupca do Đerdapske brane, gde su odroni najizraženiji.