Thursday, January 29, 2009

Marketing

Radio Dedal traži honorarne saradnike za rad u marketingu. Ako ste energični, komunikativni i snalažljivi, nudimo vam odlične uslove za rad u odličnoj ekipi i dobroj radnoj atmosferi.
Javite se na 0649931219 ili emailom na radiodedal@gronet.rs

Lokalne vesti

OŠ" Mića Stojković" u Umčarima povodim školske slave Sv. Sava posetili su ambasadori Brazila, Portugala,Meksika,zamenik ambasadora Slovenije i prvi sekretar ambasade Rusuje.Tom prilikom održan je prigodan kulturni program pod nazivom " Što radili, sve vam sveto".Na priredbi je učestvovalo preko sto učenika škole.

"Dom zdravlja Grocka" sutra u 13 časova u maloj sali opštine Grocka organizuje predavanje za zaposlene o štetnosti aktivnosti i pasivnog pušenja pod sloganom " Duvanski dim je serijski ubica ". O efektima pasivnog pušenja govoriće dr. Rajko Sarić sa medicine rada".Cilj predavanja je da zaposleni upoznaju štetnost pušenja jer je duvanski dim jedan od vodećih uzroka smrti i jedini legalni proizvod koji neposredno ubija one koji ga konzumiraju.

Nova Lara Croft

Studio Vorner planira da snimi treći film o neustrašivoj junakinji video igara Lari Kroft, koju je u prethodna dva ostvarenja tumačila Andželina Džoli.
Kompanija Eidos je 1996. izdala popularnu video igru "Tomb raider", o arheologu Lari Kroft koja tokom svojih misija obilazi svet i nailazi na razne prepreke. Lara Kroft bi u trećem filmu trebalo da bude drugačija nego u prethodnim, a i priča će imati malo sličnosti sa filmom "Tomb raider" i nastavkom "Tomb raider: Kolevka života".
Prvi film se u bioskopima pojavio 2001. i od prikazivanja širom sveta zaradio 275 miliona dolara, dok je njegov nastavak završen 2003. i njegova zarada je bila skromnija - 157 miliona dolara.
Prva dva filma o Lari Krot snimio je studio Paramaunt, ali su prava na franšizu nakon toga ponovo pripala Eidosu. Kada je studio Vorner krajem prošle godine povećao svoj udeo u kompaniji Eidos, ugovor je obuhvatio i filmska prava na ovu igru. Anđelina Džoli je još pre nekoliko godina izjavila da je ne zanima da snimi treći deo ovog filma, a sudeći po raznim izvorima na internetu, šuška se da će se u ulozi Lare Kroft oprobati atraktivna glumica Megan Foks.

Na današnji dan, 29.01.2009.

1860. Rođen ruski pisac Anton Pavlovič Čehov, jedan od najistaknutijih predstavnika novelističkog žanra u ruskoj i svetskoj književnosti.

1872. Rođen Goce Delčev, vođa nacionalno-revolucionarnog pokreta u Makedoniji s kraja XIX i početka XX veka.

1886. Nemački inženjer Karl Benc patentirao prvi uspešan automobil na benzin.

1896. Američki lekar Emil Grab prvi upotrebio terapiju zračenjem u lečenju raka pluća, primenivši je u Čikagu na pacijentkinji Rouz Li.
1916. Nemci u Prvom svetskom ratu prvi put bombardovali Pariz iz cepelina.

1934. Rođen srpski pisac Branko Miljković, značajan srpski liričar druge polovine XX veka.

1950. Počela prva u nizu pobuna u Johanesburgu, izazvanih rasističkom politikom Vlade Južne Afrike.

1963. Francuska stavila veto na ulazak Velike Britanije u Evropsku ekonomsku zajednicu.

1989. Posle sedam godina nesporazuma i međunarodne arbitraže, Izrael Egiptu vratio grad Tabu na Crvenom moru, koji je okupirao u izraelsko-arapskom ratu 1967.

1996. Venecijanska operska kuća La Feniče izgorela u požaru, drugi put u 204 godine rada.

2005. Umro Efraim Kišon, Jevrejin koji je preživeo holokaust i postao jedan od najpoznatijih i najprevođenijih izraeskih pisaca.

Beli sport u Beogradu

Radovi na rekonstrukciji osam teniskih terena Sportskog centra "Milan Gale Muškatirović", na kojima će od 2. do 10. maja biti održan prvi ATP turnir "Srbija Open 2009" počeli su juče, a očekuje se da će biti završeni sredinom marta. Turnir organizuje "Family sport", porodična kompanija našeg proslavljenog tenisera Novaka Đokovića.
ATP turnir "Srbija Open 2009" biće najbolji i moći će da se uporedi sa onim u Marseju. Na njemu će učestvovati najbolji srpski teniseri i igrači iz Španije, Francuske i drugih zemalja, a imena svih učesnika biće poznata za tri nedelje. Nagradni fond turnira je 450.000 evra - rekao je prilikom obilaska terena Goran Đoković, direktor firme "Family sport" i stric Novaka Đokovića.
U rekonstrukciji terena, koja košta 70 miliona dinara, učestvuju država, Grad i opština Stari grad.
-ATP turnir je izuzetno važan događaj. Zato je iz republičkog budžeta izdvojeno 40 miliona dinara za rekonstrukciju terena, a uskoro bi trebala da počne i rekonstrukcija bazena u SC "Milan Gale Muškatirović". Svi ti objekti će kasnije biti na raspolaganju građanima, a biće korišćeni i prilikom Univerzijade - rekla je Snežana Marković-Samardžić, ministarka omladine i sporta.
Opština Stari grad već je raspisala javni poziv za zakup montažnih tribina koje će moći da prime 10.000 navijača. Pored teniskih terena biće izgrađen i pomoćni objekat za smeštaj učesnika.
- Radovi teku po planu i neće biti kašnjenja. Sve će biti gotovo kada je i planirano - rekao je juče Igor Miklja, gradski sekretar za sport.
ATP turnir, koji je kompanija proslavljenog tenisera Novaka Đokovića "Family sport" otkupila, nekada se održavao u Amesfortu u Holandiji.

Uveče na pregled

Početkom februara počinju s radom večernje klinike. Lekari će početi da primaju pacijente van redovnog radnog vremena.

Institut za reumatologiju u Beogradu i Dom zdravlja Novi Sad do kraja nedelje dobiće jednogodišnju saglasnost za organizovanje dopunskog rada. To znači da će već prvih dana februara početi da rade večernje klinike, a lekari da primaju pacijente van redovnog radnog vremena.

Saglasnost za organizovanje takvog rada zatražilo je 27 ustanova. Više je onih koji se tek pripremaju na takav korak.

Iako je gotovo izvesno da će dobiti dozvolu za dopunski rad, u Institutu za reumatologiju još ne otkrivaju detalje.

U toku su građevinski radovi i uređivanje posebnih odeljenja, kako bi oni koji žele da plate za nestandarne usluge, strani državljani ili oni koji plaćaju da bi se lečili mimo reda imali neophodne uslove. Cene za te usluge biće konkurentne.

Direktor Instituta za reumatologiju Nemanja Damjanov napominje da su klinike napravljene tako da se pokriju nužni troškovi i da se ostvari minimalna zarada koja je neophodna za održavanje i unapređivanje rada.

Podsetimo, zakon predviđa da posle punog osmočasovnog radnog vremena, lekari zaposleni u državnom sektoru, dodatno, do trećine radnog vremena, mogu da rade samo u matičnoj ili nekoj drugoj državnoj zdravstvenoj ustanovi.

Ukoliko žele da rade kod privatnika, radno vreme moraju da podele.

Neispravno adaptirano mleko

Zbog sumnje da je neispravno, sanitarna inspekcija povukla je seriju mleka u prahu za bebe "Aptamil" nemačkog proizvođača "Milupa". Reč je o količini od oko 7.200 kilograma tog mleka.

Na kutijama povučene serije kod bar-koda nalazi se broj 28404 i datum proizvodnje 10. oktobar 2008. godine sa rokom trajanja do 10. aprila 2010. godine.

"Dobili smo rezultat analize koji je zdravstveno neispravan, ali samo sa aspekta jednog traženog parametra, a to je senzor na analizu, odnosno prisustvo stranih primesa", kaže sanitarni inspektor Ljiljana Jovanović.

Ipak ohrabruje činjenica da oni koji su primetili ovakve promene mleko nisu deci ni dali, niti se iko obratio lekaru zbog tegoba.

U firmi koja je glavni distibuter ovih nemačkih proizvoda tvrde da su greške moguće prilikom pakovanja.

"U biti radi se o karamelizovanim česticama suve materije, koje, normalno postoje u tom proizvodu, koja prilikom varenja i hermetičkog zatvaranja alufolije, zbog tretmana visokom temperaturom menja boju. Ono što u svakom slučaju stoji, to je da su proizvodi neškodljivi za decu. To je naše duboko uverenje i saznanje iza koga jednostavno stojimo", kaže uvoznik.

Iako su po uvozu dobijene sve dozvole, na osnovu zahteva Sanitarne inspekcije u Institutu za javno zdravlje Batut, ipak se rade dodatne analize. Rezultati će biti poznati za desetak dana.

Kursna lista za 29.01.2009.

NAZIV
ZEMLJE

KUPOVNI
KURS

PRODAJNI
KURS

Evropska unija

94,17

94,74

Švajcarska

62,22

62,6

Velika Britanija

101,49

102,1

SAD

71,84

72,28

Vesti za 29.01.2009.

Vlada Srbije će na današnjoj sednici razmotriti program mera za ublažavanje negativnih efekata svetske ekonomske krize.

Gorivo u Srbiji od sutra biće skuplje u proseku oko 6,5 dinara po litru zbog povećanja akciza.

Opštinska organizacija Crvenog krsta Grocka u saradnji sa Institutom za transfuzijom krvi iz Beograda danas ogranizuje akciju dobrovoljnog davalaštva krvi u Grockoj. Građani krv mogu dati u prostorijama Crvenog krsta od 8 do 13 časova.

Košarkaši Partizana danas u meču protiv PanAtinaIkosa startuju u Top 16 Evrolige.

Kupovni kurs evra 94.17 prodajni 94.74 dinara.

Najviša temperatura danas 3 stepena.