Thursday, January 29, 2009

Beli sport u Beogradu

Radovi na rekonstrukciji osam teniskih terena Sportskog centra "Milan Gale Muškatirović", na kojima će od 2. do 10. maja biti održan prvi ATP turnir "Srbija Open 2009" počeli su juče, a očekuje se da će biti završeni sredinom marta. Turnir organizuje "Family sport", porodična kompanija našeg proslavljenog tenisera Novaka Đokovića.
ATP turnir "Srbija Open 2009" biće najbolji i moći će da se uporedi sa onim u Marseju. Na njemu će učestvovati najbolji srpski teniseri i igrači iz Španije, Francuske i drugih zemalja, a imena svih učesnika biće poznata za tri nedelje. Nagradni fond turnira je 450.000 evra - rekao je prilikom obilaska terena Goran Đoković, direktor firme "Family sport" i stric Novaka Đokovića.
U rekonstrukciji terena, koja košta 70 miliona dinara, učestvuju država, Grad i opština Stari grad.
-ATP turnir je izuzetno važan događaj. Zato je iz republičkog budžeta izdvojeno 40 miliona dinara za rekonstrukciju terena, a uskoro bi trebala da počne i rekonstrukcija bazena u SC "Milan Gale Muškatirović". Svi ti objekti će kasnije biti na raspolaganju građanima, a biće korišćeni i prilikom Univerzijade - rekla je Snežana Marković-Samardžić, ministarka omladine i sporta.
Opština Stari grad već je raspisala javni poziv za zakup montažnih tribina koje će moći da prime 10.000 navijača. Pored teniskih terena biće izgrađen i pomoćni objekat za smeštaj učesnika.
- Radovi teku po planu i neće biti kašnjenja. Sve će biti gotovo kada je i planirano - rekao je juče Igor Miklja, gradski sekretar za sport.
ATP turnir, koji je kompanija proslavljenog tenisera Novaka Đokovića "Family sport" otkupila, nekada se održavao u Amesfortu u Holandiji.

No comments:

Post a Comment