Thursday, January 29, 2009

Nova Lara Croft

Studio Vorner planira da snimi treći film o neustrašivoj junakinji video igara Lari Kroft, koju je u prethodna dva ostvarenja tumačila Andželina Džoli.
Kompanija Eidos je 1996. izdala popularnu video igru "Tomb raider", o arheologu Lari Kroft koja tokom svojih misija obilazi svet i nailazi na razne prepreke. Lara Kroft bi u trećem filmu trebalo da bude drugačija nego u prethodnim, a i priča će imati malo sličnosti sa filmom "Tomb raider" i nastavkom "Tomb raider: Kolevka života".
Prvi film se u bioskopima pojavio 2001. i od prikazivanja širom sveta zaradio 275 miliona dolara, dok je njegov nastavak završen 2003. i njegova zarada je bila skromnija - 157 miliona dolara.
Prva dva filma o Lari Krot snimio je studio Paramaunt, ali su prava na franšizu nakon toga ponovo pripala Eidosu. Kada je studio Vorner krajem prošle godine povećao svoj udeo u kompaniji Eidos, ugovor je obuhvatio i filmska prava na ovu igru. Anđelina Džoli je još pre nekoliko godina izjavila da je ne zanima da snimi treći deo ovog filma, a sudeći po raznim izvorima na internetu, šuška se da će se u ulozi Lare Kroft oprobati atraktivna glumica Megan Foks.

No comments:

Post a Comment