Friday, January 15, 2010

Vesti 15.01.

Prvi kontigenti međunarodne pomoći stigli su danas na aerodrom prestonice Hatija Port-o-Prens, koja je gotovo sravnjena sa zemljom u zemljotresu jačine sedam stepeni po Rihteru koji je pogodio to karipsko ostrvo i ostavio iza sebe, kako se strahuje, desetine hiljada žrtava.

Blokirani su računi više od 15 toplana u Srbiji. Ako se ne dogovore sa NIS-om o izmirenju dugova, za nekoliko dana prestaje grejanje.

Vlada Srbije usvojila je juče program kreditne podrške privredi i građanima u 2010. godini kojim je predviđeno da se za te namene iz budžeta izdvoji 3,5 milijarde dinara.

Najduže pomračenje sunca trećeg milenijuma dogodiće se danas, i biće vidljivo iznad centralne Afrike i Kine. Ovaj nesvakidašnji fenomen, koji će trajati punih 11 minuta, ponoviće se tek 23. decembra 3043.godine.

Simfonijski orkestar i Hor Radio-televizije Srbije (RTS) pod dirigentskom upravom maestra Bojana Sudjića priredili su sinoć u velikoj sali Kolarčeve zadužbine Novogodišnji koncert.

Kraljevska pošta Velike Britanije odlučila je da u svoju kolekciju poštanskih markica uvrsti omote deset slavnih rok albuma.

Odbojkaši kraljevačke Ribnice plasirali su se u osminu finala Kupa izazivača pošto su u Vrnjačkoj Banji, u revanš utakmici šesnaestine finala, savladali rumunskog predstavnika Tomis Konstancu sa 3:2.

Reprezentativac Srbije Milan Jovanović, igrač Standarda, dobitnik je "Zlatne kopačke" kao najbolji fudbaler Belgije u 2009. godini.

Zvanični srednji kurs evra :  97.09 dinara.

Danas oblačno. Najviša dnevna temperatura 3 stepena.