Friday, October 2, 2009

Kursna lista

Zvanični srednji kurs evra:  93.15 dinara

NAZIV
ZEMLJE

KUPOVNI
KURS

PRODAJNI
KURS

Evropska unija

92,87

93,43

Švajcarska

61,34

61,71

Velika Britanija

101,58

102,19

SAD

63,9

64,29

Vesti

Vlada je na jučerašnjoj sednici donela je odluku kojom se rok važenja starih pasoša produžava do kraja 2010. Uprkos tome, s plavim pasošem više nije moguće dobiti šengensku vizu i tako će biti bar dok Vladine predloge ne usvoji Skupština Srbije.

"Jatovi" avioni posle 4 dana prizemljenja i dalje ne lete zbog štrajka "Jat Tehnike", jedinog ovlašćenog servisera putničkih aviona u Srbiji.

Danas u velikoj Sali opštine Grocka u 18 časova održaće se javna tribina pod nazivom"Reciklaža kao rešenje otpada "u organizaciji udruženja građana "Pokretač" i Sekretarijata za zaštitu životne sredine grada Beograda. Na tribini će govoriti Darko Petrović-dipl. ekolog za zaštitu životne sredine, Jovana Ružić apsolvent inžinjerstva zaštite životne sredine, Milan i Milica Matavulj redovni profesori na PMF-u Univerziteta u Novom Sadu. Cilj organizovanja ovakvih tribina je sticanje svesti građana da su odgovorni za stanje naše životne sredine i da moramo promeniti loše navika kao bi okolina u kojoj živimo bila lepša i zdravija.

Oko 10.000 Beograđana učestvovalo je juče u Šetnji protiv nasilja, koja je organizovana povodom tragične smrti francuskog navijača Brisa Tatona. Sa šetnje je poručeno da se na nasilje i ekstremizam mora staviti tačka i da je Srbija spremna da afirmiše poštovanje ljudskih prava, toleranciju i evropske vrednosti.

Večeras u 19 sati u Muzeju "25. maj" je otvaranje 50. jubilarnog oktobarskog salona, koji ove godine okuplja 24 umetnika. "Oktobarac 2009" zauzima pet prostora u Beogradu: Muzej "25. maj", Kulturni centar, Centar za kulturnu dekontaminaciju, "KunstHistorische Mausoleum" i "Javnu garažu".

Partizan izgubio od Šahtjora u drugom kolu Lige Evrope sa 1:4

Jelena Janković dobila Marion Bartoli i prvi put u karijeri se plasirala u polufinale WTA turnira u Tokiju.

Odbojkašice Srbije završile nastup na EP u Poljskoj neuspehom protiv Italije - 0:3

Zvanični srednji kurs evra:  93.15 dinara

Danas naoblačenje, moguća kiša. Maksimalna dnevna temperatura će biti 22 stepena.