Friday, October 2, 2009

Vesti

Vlada je na jučerašnjoj sednici donela je odluku kojom se rok važenja starih pasoša produžava do kraja 2010. Uprkos tome, s plavim pasošem više nije moguće dobiti šengensku vizu i tako će biti bar dok Vladine predloge ne usvoji Skupština Srbije.

"Jatovi" avioni posle 4 dana prizemljenja i dalje ne lete zbog štrajka "Jat Tehnike", jedinog ovlašćenog servisera putničkih aviona u Srbiji.

Danas u velikoj Sali opštine Grocka u 18 časova održaće se javna tribina pod nazivom"Reciklaža kao rešenje otpada "u organizaciji udruženja građana "Pokretač" i Sekretarijata za zaštitu životne sredine grada Beograda. Na tribini će govoriti Darko Petrović-dipl. ekolog za zaštitu životne sredine, Jovana Ružić apsolvent inžinjerstva zaštite životne sredine, Milan i Milica Matavulj redovni profesori na PMF-u Univerziteta u Novom Sadu. Cilj organizovanja ovakvih tribina je sticanje svesti građana da su odgovorni za stanje naše životne sredine i da moramo promeniti loše navika kao bi okolina u kojoj živimo bila lepša i zdravija.

Oko 10.000 Beograđana učestvovalo je juče u Šetnji protiv nasilja, koja je organizovana povodom tragične smrti francuskog navijača Brisa Tatona. Sa šetnje je poručeno da se na nasilje i ekstremizam mora staviti tačka i da je Srbija spremna da afirmiše poštovanje ljudskih prava, toleranciju i evropske vrednosti.

Večeras u 19 sati u Muzeju "25. maj" je otvaranje 50. jubilarnog oktobarskog salona, koji ove godine okuplja 24 umetnika. "Oktobarac 2009" zauzima pet prostora u Beogradu: Muzej "25. maj", Kulturni centar, Centar za kulturnu dekontaminaciju, "KunstHistorische Mausoleum" i "Javnu garažu".

Partizan izgubio od Šahtjora u drugom kolu Lige Evrope sa 1:4

Jelena Janković dobila Marion Bartoli i prvi put u karijeri se plasirala u polufinale WTA turnira u Tokiju.

Odbojkašice Srbije završile nastup na EP u Poljskoj neuspehom protiv Italije - 0:3

Zvanični srednji kurs evra:  93.15 dinara

Danas naoblačenje, moguća kiša. Maksimalna dnevna temperatura će biti 22 stepena.

No comments:

Post a Comment