Thursday, May 21, 2009

Snima se rimejk filma "Footloose"

http://www.thekevinbacongame.com/photos/footloose.jpg

Američki glumac Čejs Kroford igraće glavnu ulogu u rimejku filma "Futluz", kojim se proslavio Kevin Bejkon.

Kompanija Paramaunt saopštila je će Kroford igrati Rena Makormaka, mladog buntovnika koji se doseljava u učmali grad u kojem su zabranjeni muzika i ples.

Film će režirati Keni Ortega, kreator filmskog serijala "Srednjoškolski mjuzikl".

Uloga Makormaka bila je prvo namenjena Zaku Efronu, zvezdi "Srednjoškolskog mjuzikla", ali je on u međuvremenu odustao

Kursna lista

NAZIV
ZEMLJE

KUPOVNI
KURS

PRODAJNI
KURS

Evropska unija

94,09

94,66

Švajcarska

62,02

62,39

Velika Britanija

107,7

108,35

SAD

68,31

68,72

Zvanični srednji kurs evra:  94.37 dinara

AMSS

 Prema podacima kojima raspolaže AMSS, na području Srbije preovlađuje vedro i sunčano vreme,  što omogućava nesmetano obavljanje saobraćaja po suvim kolovozima i uz dobru vidljivost.  
 Na važnijim i frekventnijim putnim pravcima van gradskih sredina, saobraćaj je umerenog inteziteta.
Do ponedeljka. 25. maja, do 12,00 časova, saobraćaj će biti potpuno obustavljen preko mosta na Crnom Timoku (most broj 3, neposredno pre ulaska u tunel na deonici Selište-Gamzigradska Banja). U periodu obustave saobraćaja, vozači koji idu iz Paraćina za Zaječar, Negotin ili Knjaževac, mogu da koriste magistralni put od Selišta ka Boru, pa preko Nikoličeva za Zaječar i dalje. Vozači koji idu iz Knjaževca i Zaječara ka Paraćinu, mogu da koriste regionalni put Zaječar-Boljevac, preko Lubnice, i dalje ka Paraćinu ili napred navedeni pravac Zaječar-Bor (preko Nikoličeva)-Selište i dalje ka Paraćinu. U ponedeljak, 25. maja, posle podne se očekuje nastavak radova i obavljanje saobraćaja po režimu naizmeničnog propuštanja vozila preko mosta.
    Radi se na sanaciji tunela "Stara Straževica", u okviru rehabilitacije kružnog puta R-251. Zbog radova, ovaj tunel će biti zatvoren za saobraćaj do 03.09.2009. Vozače upozoravamo da u potpunosti poštuju sva ograničenja i zabrane definisane postavljenom saobraćajnom signalizacijom, koja reguliše i način preusmeravanja saobraćaja.
    U klisurama i usecima, odnosno pored kamenih kosina, moguća je pojava odrona, posebno duž Đerdapske i Ibarske magistrale, kroz Sićevačku, Grdeličku i Drensku klisuru. Ekipe putara ih redovno uklanjaju, ali se vozačima preporučuje da voze oprezno i sporije, posebno na delu Đerdapske magistrale od Golupca do Đerdapske brane, gde su odroni najizraženiji.