Monday, January 19, 2009

Ejmi i Kajli

Tri miliona korisnika onlajn izdanja medijske kompanije "Virgin Media" imalo je priliku da glasa za ovogodišnje dobitnike nagrada u kategorijama legenda godine, najseksepilniji izvođač i gubitnik 2008. godine. Drugu godinu zaredom za luzera godine proglašena je britanska pevačica Ejmi Vajnhaus, dok je australijska džepna venera Kajli Minog proglašena za legendu godine. Na listi dobitnika priznanja fanova širom sveta hit "I kissed a girl" Keti Peri proglašen je za najbolju pesmu, dok je album "Only by the night" benda "Kings of Leon" proglašen za album godine. U kategoriji najseksepilniji muzičar apsolutnu pobedu odneo je miljenik tinejdžerki iz benda "Jonas Brothers" Džo Džonas.

Američki bend „Metalika” i rep sastav „Run DMC” biće uvršćeni u Kuću slavnih rokenrola. Osim ove dve grupe, novi članovi Kućeslavnih (Rock and Roll Hall of Fame) biće i britanski gitarista Džef Bek, soul pevač Bobi Vomak i du-vap sastav „Little Anthony and the Imperials”.

Za pet novih „stanara” glasalo je 600 muzičkih eksperata. Svečanost na kojoj će ti muzičari biti uvršćeni u Kuću slavnih rokenrola zakazana je za 4. april u Klivlendu, u američkoj državi Ohajo, gde se Kuća, kao i Muzej slavnih rokenrola, nalazi.

– Radili smo sve na svoj, originalan način i evo, 27, 28 godina kasnije još smo tu – izjavio je bubnjar „Metalike” Lars Urlih.

Sastav „Run DMC” bio je jedan od prvih rep bendova koji je doživeo veliki komercijalni uspeh. Jedan od članova grupe „Run DMC” Deril Mekdenijels rekao je da još uvek ne može da shvati da će biti uvršćeni u Rokenrol hol slavnih.

– Ja sam rep muzičar. Apsurdno je to što ćemo biti u Kući slavnih sa „Bitlsima”, Bobom Dilanom i ostalim bogovima rokenrola. Ali, apsurdno u pozitivnom smislu – dodao je Mekdenijels.

Britanski gitarista Džef Bek svirao je sa „Jarbirdsima”, a kasnije je oformio i svoj bend „The Jeff Beck Group”.

Sastav „Little Anthony and the Imperials”, nastao pedesetih godina prošlog veka, poznat je po hitovima kao što su „Tears on My Pillow” i „Goin' Out Of My Head”.

Kompozitor, pevač i gitarista Bobi Vomak bavi se muzikom više od četiri decenije, a karijeru je počeo u grupi koja je pratila Sema Kuka.

Kursna lista za 19.01.2009.

NAZIV
ZEMLJE

KUPOVNI
KURS

PRODAJNI
KURS

Evropska unija

92,11

92,66

Švajcarska

61,75

62,12

Velika Britanija

102,69

103,31

SAD

68,95

69,36

Vesti za 19.01.2009.

Premijeri Rusije i Ukrajine, Vladmir Putin i Julija Timošenko, prisustvovaće danas u Moskvi potpisivanju sporazuma o snabdevanju i tranzitu gasa.

U Srbiji će u prvoj polovini ove godine biti raspisan javni poziv za novog operatera fiksne telefonije, najavila je ministarka za telekomunikacije Jasna Matić.

"Jat ervejz" ponudiće putnicima 20.000 karata po promotivnim cenama na letovima u evromediteranskom i regionalnom saobraćaju, od danas do 25. januara.

Grčki kulturni centar, ogranak Helenskog fonda za kulturu, biće otvoren u Beogradu polovinom marta izložbom fotografija "Svetlost i senke na Balkanu" osam autora iz različitih balkanskih zemalja.

Rukometaši Srbije zabeležili su prvi poraz na ovogodišnjem svetskom prvenstvu u Hrvatskoj nakon što su u drugom kolu D grupe poraženi od zvaničnog prvaka Evrope Danske sa 37:36.

Sinoć počeo Australian open. Jelena Janković, Ana Ivanović, Viktor Troicki i Novak Đoković se plasirali u drugo kolo.

Kupovni kurs evra 92.11 prodajni 92.68 dinara

Najviša temperatura danas će biti 10 stepeni.

Sve za ljubimce

Poput Londona i Pariza, i naša prestonica je dobila svoj kafe za kućne ljubimce, mesto na kome pas može "na miru" da prezalogaji nešto i osveži se. U jednoj prodavnici za kućne ljubimce u Novom Beogradu vlasnici mogu pronaći hranu za svoje ljubimce, videti retke i egzotične životinje u mini zoo-vrtu, a za to vreme njihov pas će uživati u kafeu, jedinom takve vrste kod nas.
Prema rečima radnika u ovoj prodavnici, psi u kafiću imaju kompletno posluženje - doručak, ručak, večeru i jedino osveženje koje smeju da konzumiraju - vodu.


Kafe radi od marta prošle godine. Sugrađani koji sa psom dolaze u prodavnicu da bi kupili hranu ili bilo šta drugo, ne moraju svoje ljubimce da ostavljaju pred vratima, mogu ih slobodno uvesti i oni će dobiti posluženje, a gazde mogu da se opuste u kupovini.

U okviru ovog pet centra postoji i mini zoo-vrt sa egzotičnim životinjama sa svih krajeva planete. Od koatimundija, vrste rakuna, kljunoroga, afričke ptice, pa sve do pitona i džinovskih gusenica.

Ukoliko je kućni ljubimac bolestan pa mu je propisana posebna hrana, tu je i veterinarska apoteka.

Posle bogatog posluženja raznim đakonijama u kafeu, vlasnici psa mogu odvesti na šišanje u frizerski salon koji se nalazi u sklopu ove prodavnice. Kako kažu radnici - frizeri, sad i nije vreme za "frizeraj" ali, kad stigne proleće - redovi pred salonom su uobičajena pojava.