Monday, January 19, 2009

Američki bend „Metalika” i rep sastav „Run DMC” biće uvršćeni u Kuću slavnih rokenrola. Osim ove dve grupe, novi članovi Kućeslavnih (Rock and Roll Hall of Fame) biće i britanski gitarista Džef Bek, soul pevač Bobi Vomak i du-vap sastav „Little Anthony and the Imperials”.

Za pet novih „stanara” glasalo je 600 muzičkih eksperata. Svečanost na kojoj će ti muzičari biti uvršćeni u Kuću slavnih rokenrola zakazana je za 4. april u Klivlendu, u američkoj državi Ohajo, gde se Kuća, kao i Muzej slavnih rokenrola, nalazi.

– Radili smo sve na svoj, originalan način i evo, 27, 28 godina kasnije još smo tu – izjavio je bubnjar „Metalike” Lars Urlih.

Sastav „Run DMC” bio je jedan od prvih rep bendova koji je doživeo veliki komercijalni uspeh. Jedan od članova grupe „Run DMC” Deril Mekdenijels rekao je da još uvek ne može da shvati da će biti uvršćeni u Rokenrol hol slavnih.

– Ja sam rep muzičar. Apsurdno je to što ćemo biti u Kući slavnih sa „Bitlsima”, Bobom Dilanom i ostalim bogovima rokenrola. Ali, apsurdno u pozitivnom smislu – dodao je Mekdenijels.

Britanski gitarista Džef Bek svirao je sa „Jarbirdsima”, a kasnije je oformio i svoj bend „The Jeff Beck Group”.

Sastav „Little Anthony and the Imperials”, nastao pedesetih godina prošlog veka, poznat je po hitovima kao što su „Tears on My Pillow” i „Goin' Out Of My Head”.

Kompozitor, pevač i gitarista Bobi Vomak bavi se muzikom više od četiri decenije, a karijeru je počeo u grupi koja je pratila Sema Kuka.

No comments:

Post a Comment