Monday, January 19, 2009

Sve za ljubimce

Poput Londona i Pariza, i naša prestonica je dobila svoj kafe za kućne ljubimce, mesto na kome pas može "na miru" da prezalogaji nešto i osveži se. U jednoj prodavnici za kućne ljubimce u Novom Beogradu vlasnici mogu pronaći hranu za svoje ljubimce, videti retke i egzotične životinje u mini zoo-vrtu, a za to vreme njihov pas će uživati u kafeu, jedinom takve vrste kod nas.
Prema rečima radnika u ovoj prodavnici, psi u kafiću imaju kompletno posluženje - doručak, ručak, večeru i jedino osveženje koje smeju da konzumiraju - vodu.


Kafe radi od marta prošle godine. Sugrađani koji sa psom dolaze u prodavnicu da bi kupili hranu ili bilo šta drugo, ne moraju svoje ljubimce da ostavljaju pred vratima, mogu ih slobodno uvesti i oni će dobiti posluženje, a gazde mogu da se opuste u kupovini.

U okviru ovog pet centra postoji i mini zoo-vrt sa egzotičnim životinjama sa svih krajeva planete. Od koatimundija, vrste rakuna, kljunoroga, afričke ptice, pa sve do pitona i džinovskih gusenica.

Ukoliko je kućni ljubimac bolestan pa mu je propisana posebna hrana, tu je i veterinarska apoteka.

Posle bogatog posluženja raznim đakonijama u kafeu, vlasnici psa mogu odvesti na šišanje u frizerski salon koji se nalazi u sklopu ove prodavnice. Kako kažu radnici - frizeri, sad i nije vreme za "frizeraj" ali, kad stigne proleće - redovi pred salonom su uobičajena pojava.

No comments:

Post a Comment