Monday, January 18, 2010

Vesti 18.12.

Organizovana vakcinacija đaka protiv novog gripa počinje sutra u domovima zdravlja. Roditelji će odlučivati u ime đaka da li će je primiti i mogu da prisustvuju vakcinaciji ako to žele, ili da odgovarajuće ovlašćenje dostave nastavnicima.

Zbirke zadataka iz maternjeg jezika i matematike za upis u srednje škole biće u prodaji od danas, po nepromenjenoj ceni od 340 dinara, najavio je ministar prosvete Žarko Obradović.

Predstavnici Saobraćajnog instituta CIP i kompanije "China road and bridge corporation" iz Pekinga potpisaće sutra predugovor o izradi idejnog i glavnog projekta za most preko Dunava Zemun-Borča, sa pripadajućim saobraćajnicama, najavljeno je iz Ministarstva za nacionalni investicioni plan.

Hrišćanski praznik Bogojavljenje i ove godine biće obeležen tradicionalnim plivanjem za časni krst na Adi Ciganliji, 12. put po redu .

Kameronov "Avatar" i Tarantinovi "Prokletnici" dobili su najviše nagrada na dodeli priznanja američkih kritičara, ali je glavni trofej dospeo u ruke rediteljki Ketrin Bigelou za iračku ratnu dramu "Ormar bola".

Koncertna sezona u Pozorištu na Terazijama nastavlja se danas nastupom Slobodana Trkulje i člana njegove grupe "Balkanopolis" pijaniste Franca fon Čozia.

Najbolji teniseri i teniserke sveta odigrali su juče egzibicioni meč u Melburnu, a čitav prihod sa te manifestacije biće uplaćen u fond za pomoć postradalima u katastrofalnom zemljotresu na Haitiju. Pred prepunom Rod Lejver arenom, igrali su Rodžer Federer, Rafael Nadal, Novak Đoković, Endi Rodik, Serena Vilijams i Kim Klajsters, a sakupljeno je više od 200.000 australijskih dolara.

Vaterpolisti Partizana su dobili Olimpijakos sa 8:3 u meču 3. kola grupe C na Banjici.

Zvanični srednji kurs evra:  96.89 dinara

Danas oblačno, povremeno slab sneg. Najviša dnevna temperatura 2 stepena.