Friday, March 19, 2010

Vesti 19.03.

Ministarstvo trgovine i usluga otvorilo je juče na 19. spratu "Beograđanke" prvi Centar za zaštitu potrošača u Srbiji.

Upis nove generacije prvaka u osnovnim školama u Srbiji počinje 1. aprila i trajaće do septembra.

Na Beogradskom sajmu će se od danas do nedelje održati Međunarodni sajam hortikulture i Međunarodna izložba lekovitog bilja i preparata od meda "Darovi prirode", na kome će se predstaviti 100 domaćih i stranih izlagača.

Dani srpske kulture u Kini otvoreni su danas, nastupom Ansambla narodnih igara i pesama "Kolo", u Nacionalnom centru za scenske umetnosti u Pekingu, uz prisustvio ministra kulture Srbije i Kine Nebojše Bradića i Caia Vua, saopšteno je iz Ministarstva kulture Srbije.

Ljubitelji folklora moći će u subotu 20 marta da uživaju u koncertu folklorne sekcije iz Kaluđerice. Ova foklorna sekcija koja radi u sadradnji sa KUD Boleč, po prvi put će se predstaviti publici. Koncert se održava u sportskoj Sali OsnŠkole Aleksa Šantić sa početkom u 16 časova i 30 minuta. Gost koncerta je omladinski ansambl KUD Boleč. Folklorna sekcija iz Kaluđerice poziva sve zainteresovane da prisustvuju koncertu i obećava lepo druženje.

Najbolja teniserka Srbije Jelena Janković plasirala se juče u polufinale turnira u Indijan Velsu, pošto je savladala Ruskinju Alisu Klejbanovu sa 2:0.

Najbolji dubl igrač Srbije Nenad Zimonjić i Kanađanin Danijel Nestor plasirali su se u polufinale teniskog turnira u Indijen Velsu pošto im je češko-slovačka kombinacija Martin Čermak-Mihael Mertinak predala meč.

U okviru akcije školskog sporta "Sportiš", danas se u OŠ Mića Stojković u Umčarima održava opštinsko takmičenje u malom fudbalu.

Zvanični srednji kurs evra:  99.67 dinara.

Danas sunčano i toplo. Maksimalna dnevna temperatura 19 stepeni.

Kursna lista 19.03.

Zvanični srednji kurs evra:  99.67 dinara.


 

NAZIV
ZEMLJE

KUPOVNI
KURS

PRODAJNI
KURS

E M U

99,37

99,97

Švajcarska

68,97

69,38

Velika Britanija

111,08

111,74

SAD

72,98

73,42