Tuesday, March 30, 2010

Vesti 30.03.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede apelovalo je na poljoprivrednike da ne pale vatru na njivama, jer tako smanjuju kvalitet zemljišta i mogu izazvati požare.


 

Internet ".yu" domen od danas u podne prestaje da funkcioniše, u skladu sa odlukom Internet korporacije za dodeljena imena i brojeve, saopštio je Registar nacionalnih internet domena Srbije.


 

Građani koji su podneli zahteve za legalizaciju bespravno sagrađenih objekata trebalo bi da počnu sa prikupljanjem dokumentacije koja im nedostaje. Obaveštenja o tome koji im je još papir potreban u narednom periodu dobijaće pismenim putem od Sekretarijata za poslove legalizacije.


 

Rok važenja legitimacija za prevoz nezaposlenih lica i penzionera izdatih za 2009. godinu produžava se do 30. aprila ove godine, saopšteno je iz Gradskog saobraćajnog preduzeća "Beograd".


 

Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma - "Kratki metar", 57. po redu, svečano će biti otvoren večeras u Dvorani Kulturnog centra Beograd projekcijom tri filma o srpskoj prestonici i uručenjem nagrade za životno delo ovogodišnjem laureatu, svetski priznatom animatoru Borislavu Šajtincu.


 

Srpska teniserka Jelena Janković završila je svoje učešće na Masters turniru u Majamiju, pošto je u osmini finala poražena od Australijanke Amante Stosur sa 2:0.


 

Košarkaši Partizana večeras dočekuju Makabi u trećoj utakmici četvrtfinala Evrolige.


 

Zvanični srednji kurs evra:  99.74 dinara


 

Danas pretežno vedro. Najviša dnevna temperatura 23 stepeni.

Kursna lista 30.03.

Zvanični srednji kurs evra:  99.74


 

NAZIV
ZEMLJE

KUPOVNI
KURS

PRODAJNI
KURS

E M U

99,44

100,03

Švajcarska

69,36

69,78

Velika Britanija

110,63

111,3

SAD

73,72

74,16