Friday, February 20, 2009

Zima do kraja februara

Zima će u Srbiji potrajati sve do kraja februara. Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, vreme će i u narednih deset dana ostati hladno i oblačno uz snežne padavine. Toplije vreme i porast dnevnih temperatura prognostičari očekuju tek početkom marta.

Kratak prestanak padavina očekuje se samo u nedelju, dok će početkom naredne sedmice sneg ponovo početi da pada skoro u celoj zemlji. Padavina će, sudeći prema najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda, biti sve do kraja ove sedmice i na planinama i u nižim krajevima Srbije. Porast snežnog pokrivača očekuje se u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu.
Najviša dnevna temperatura neće prelaziti plus osam stepeni, koliko bi trebalo da bude sredinom sledeće nedelje. Nakon toga bi dnevne temperature trebalo da budu u porastu, a još jedan hladniji talas očekuje se i sredinom marta.
I na planinama će se zadržati veoma hladno vreme sa jutarnjim temperaturama od minus 13 stepeni, dok će sneg padati sve do polovine sledeće nedelje.

Kursna lista

NAZIV
ZEMLJE

KUPOVNI
KURS

PRODAJNI
KURS

Evropska unija

94,48

95,04

Švajcarska

63,54

63,92

Velika Britanija

106,77

107,41

SAD

75,04

75,49

Vesti

Svetska banka najavila je da će obezbediti kredit od 388 miliona dolara za izgradnju 158 kilometara autoputa na Koridoru 10, dok ostale međunarodne finansijske organizacije treba da obezbede oko 750 miliona evra.
Cene putarina za vozila sa stranim tablicama od danas su snižene na nivo cena za vozila s domaćom registracijom, saopštilo je javno preduzeće "Putevi Srbije".
Ministri spoljnih poslova Srbije i Rusije Vuk Jeremić i Sergej Lavrov danas će u Moskvi potpisati Sporazum o uzajamnim putovanjima građana, kojim se ukidaju vize za državljane dve zemlje.
Britanski glumac Ralf Fajns, večeras u 19 sati u Velikoj dvorani „Sava centra”, proglasiće otvorenim 37. Fest, posle čega će biti prikazan film „Čitač” Stivena Daldrija u kojem Fajns igra uz Kejt Vinslet.
Večeras se igraju polufinalni mečevi košarkaškog Kupa Radivoja Koraća, sastaju se Partizan - Hemofarm (18.00) i FMP - Crvena zvezda (20.30).
ANA Ivanović u Dubaiju izgubila od Serene Vilijams, Zimonjić u Beogradu izgubio od Danijela Brandsa, dok se Novak Đoković pobedom nad Čehom Janom Hernihom izborio za plasman u četvrtfinale turnira u Marselju.
Kupovni kurs evra 94.48 prodajni 95.04 dinara.
Najviša temperatura danas 0 stepeni.