Friday, February 20, 2009

Zima do kraja februara

Zima će u Srbiji potrajati sve do kraja februara. Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, vreme će i u narednih deset dana ostati hladno i oblačno uz snežne padavine. Toplije vreme i porast dnevnih temperatura prognostičari očekuju tek početkom marta.

Kratak prestanak padavina očekuje se samo u nedelju, dok će početkom naredne sedmice sneg ponovo početi da pada skoro u celoj zemlji. Padavina će, sudeći prema najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda, biti sve do kraja ove sedmice i na planinama i u nižim krajevima Srbije. Porast snežnog pokrivača očekuje se u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu.
Najviša dnevna temperatura neće prelaziti plus osam stepeni, koliko bi trebalo da bude sredinom sledeće nedelje. Nakon toga bi dnevne temperature trebalo da budu u porastu, a još jedan hladniji talas očekuje se i sredinom marta.
I na planinama će se zadržati veoma hladno vreme sa jutarnjim temperaturama od minus 13 stepeni, dok će sneg padati sve do polovine sledeće nedelje.

No comments:

Post a Comment