Monday, February 23, 2009

Stanje na putevima

    Prema podacima kojima raspolaže AMSS,  magistralni putevi, u nižim predelima, su suvi ili mestimično vlažni, dok na regionalnim putevima ima od 1 do 3 cm, zbog čega je upotreba zimske opreme obavezna, a saobraćaj je otežan i usporen.
    Vozačima savetujemo sporiju vožnju, puni oprez za volanom, držanje većeg rastojanja između vozila i obaveznu upotrebu zimske opreme.
    Zbog visokih snežnih nanosa, ima još par menje frkventnih putnih pravca 2. i 3. prioriteta koji su neprohodni u Timočkoj i Negotinskoj krajini, u višim predelima područja Novog Pazara, Ivaljice i Sjenice. Ekipe zimskih službi ulažu maksimalne napore da i ove putne pravce što pre osposobe za saobraćaj.
    Otežano je prohodan magistralni put Majdanpek-Negotin preko Popadije, zbog snežnih nanosa.
    Na prilazima zimskim turističkim centrima, kao i na regionalnim putevima u višim predelima na kolovozu ima i do 10 cm ugaženog snega, pa je obavezna upotreba lanaca.

    Na regionalnim putevima koji spadaju u 3. grupu po redosledu čišćenja i održavanja, ima od 10-30 cm snega na kolovozima, na pojedinim deonicama ima snežnih nanosa, zbog čega vozila, takođe, moraju da koriste lance.
    Putari skreću pažnju na veliki broj oštećenja na kolovozima. Zbog toga upozoravamo sve vozače da budu veoma oprezni i da poštuju saobraćajne propise i ograničenja na koja ih upozorava saobraćajna signalizacija.
    U klisurama i usecima, odnosno pored kamenih kosina, učestali su odroni, posebno duž Đerdapske i Ibarske magistrale, kroz Sićevačku i Grdeličku klisuru

No comments:

Post a Comment