Monday, December 28, 2009

Vesti 28.12.

Ivica Dačić, ministar unutrašnjih poslova i predsednik Socijalističke partije Srbije, prisustvovaće molitvenom doručku koji svake godine početkom februara organizuje američki predsednik.

U Zaječaru su proglašene vanredne mere odbrane od poplava, jer je vodostaj Crnog i Belog Timoka u porastu zbog topljenja snega.

Građani Srbije će imati priliku da u četvrtak, 31. decembra, posmatraju delimično pomračenje Meseca, saopštilo je beogradsko Astronomsko društvo "Ruđer Bošković".

Pobednik druge "Beogradske trke Deda Mrazova", koja je u nedelju održana u centru prestonice, jeste Kristijan Stošić, član atletskog kluba "Kometa" iz Beograda.

Danas će biti otvoreno klizalište za decu i mlade Ledena čarolija na Trgu Nikole Pašića, pod pokroviteljstvom Skupštine grada.

"Šerlok Holms" britanskog reditelja Gaja Ričija postavio je severnoamerički rekord po bioskopskoj zaradi za Božić, ostvarivši malu prednost ispred prošlonedeljneg šampiona "Avatara".

Glumačka nagrada "Dobričin prsten" za životno delo uručena je glumcu Vojislavu Brajoviću na svečanosti u Jugoslovenskom dramskom pozorištu Nagrada za životno delo.

Plivačica Nađa Higl i reprezentativac Srbije u streljaštvu Nemanja Mirosavljev izabrani su za sportiste 2009. godine u pokrajini, odlučio je Odbor za dodelu priznanja Vlade Vojvodine.

Zvanični srednji kurs evra:  95.91 dinara

Danas će biti vedro. Najviša dnevna temperatura 8.

Kursna lista 28.12.

Zvanični srednji kurs evra:  95.91 dinara

NAZIV
ZEMLJE

KUPOVNI
KURS

PRODAJNI
KURS

E M U

95,62

96,2

Švajcarska

64,14

64,52

Velika Britanija

106,01

106,65

SAD

66,44

66,84