Monday, April 27, 2009

Info Grocka


 

Osma sednica Skupštine opštine Grocka koja je bila zakazana u petak 24.aprila nije održana zbog nedostatka kvoruma. Zamenik presednika Skupštine Dragoslav Radosavljević odgodio je sednicu do daljeg.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sutra od 8 i 30 do 14 časova bez električne energije ostaće stanovnici naselja KALUĐERICA u ulicama ŽELJKA MILIVOJEVIĆA: 32-40,44, BEOGRADSKOJ: 8-16A, MAKSIMA GORKOG: 2-10,9, VOJVODE PUTNIKA: 16-16A i GAVRILA PRINCIPA: 2-8 i 1-11a.

------------------------------------------------------------------------------------------------

Učenici osmog razreda OŠ "Sveti Sava" u Vrčinu u okviru nastave Veronauke i Projekta prevencije bolesti zavisnosti, nasilja i virusa HIV-a koji se godinama realizuje u ovoj školi, prvog maja 2009. godine obići će manastire i Svetinje niske i Šumadijske eparhije SPC kao i kulturno istorijske spomenike. Učenici će biti gosti predsednika opštine Ražnja i nadležnog sveštenika.U toku posete odigraće se i prijateljska utakmica između učenika iz Rašnja i Vrčina. Celokupni izlet je besplatan i predstavlja poklon škole i veroučitelja prvoj generaciji učenika koji su nastavu veronauke pohađali od prvog do osmog razreda.

------------------------------------------------------------------------------------------------

Šampionat Srbije za šahistinje u Grockoj održaće se od 28. aprila do 8.maja u hotelu Radmilovac.Na listi pozvanih učesnica nalaze se 12 imena najpoznatijih takmičarki iz cele Srbije.Tehnička konferencija, izvlačenje parova održaće se sutra u 11 časova u sali opštine Grocka.Prvo kolo počinje u 17 časova.Igraće se 11 kola bez slobodnog dana. Kola počinju u 16 časova, osim poslednjeg koja startuju u 11 časova. Direktor šampionata je Miodrag Rakić, član IO ŠSS. Pobednicima turnira biće dodeljeno sedam novčanih nagrada( prva 65.000 dinara, druga 55.000, treća 40.000, četvrta 30.000, peta 20.000, šesta 15.000 i sedma 10.000)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Članovi KUD "Stevan Štrbac" iz Vrčina održali su u subotu Godišnji koncert " Zaigraj kolo, zapevaj pesmu "u dvorani Kolarčeve zadužbine.Prepuna sala oduševljeno je posmatrala izvođenje tradicionalnih igara svih ansambala KUD Stevan Štrbac kao i nastupe Etno pevačke grupe Centra za kulturu Grocka i KUD "Dimitrije Koturović".

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


 

Crveni krst Grocka u saradnji sa Institutom za tranfuziju krvi Beograd organizuje akciju dobrovoljnog davalaštava krvi. Krv se može dati danas u prostorijama OŠ "Sveti Sava "u Vrčinu od 8 do 13 časova .

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

U 12. kolu Prve Srpske lige "Dunav" u rukometu RK "Radnički 2" iz Kragujevca pobedio je ekipu ORK "Umčari" rezultatom 40 :32.To je prvi poraz ekipe uz Umčara u ovom prvenstvu.

 

Vesti

Specijalni savetnik za proširenje Evropske unije Erhard Busek ocenio je da bi šengenske vize za građane Srbije mogle da budu ukinute do kraja ove godine.

Aerodromi u Beogradu i Nišu podigli su stepen pripravnosti na najvišu meru zbog svinjskog gripa, koji je izbio u Meksiku, a proširio se i na SAD i Novi Zeland.

Od danas Elektrodistribucija Beograd počinje sa isključenjem neredovnih platiša sa elektrodistibutivne mreže. Isključenjem su obuhvaćeni kupci iz kategorije privrede i domaćinstva.

Akcioni triler "Srpski ožiljci", u kojem jednu od uloga igra holivudski glumac Majkl Medsen, skoro dve godine po završetku snimanja u Srbiji – konačno će se premijerno prikazati 14. maja u beogradskom Centru "Sava".

Ženska teniska reprezentacija Srbije plasirala se u Svetsku A. grupu Fed kupa pobedivši Španiju 4:1

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Hemofarm 81:76

Fudbaleri Partizana pobedili OFK Beograd (4:1) u poslednjem meču 28. kola Superlige i proslavili 21. titulu u istoriji kluba.

Nenad Zimonjić i Danijel Nestor osvojili su turnir u Barseloni pobednom nad Mahešom Bupatijem i Markom Noulsom sa 2:0

Kupovni kurs evra    94,23        prodajni    94,8 dinara

Najviša temperatura danas 20 stepeni.

AMSS

Prema podacima kojima raspolaže AMSS, danas je na celom području Srbije, je vedro i vetrovito. U Pomoravlju, Podunavlju i u većem delu Vojvodine, u tzv. Košavskom području, duva jak jugoistočni vetar, čiji udari dostižu brzinu od 80-100 km/č, pa se vozačima, na putevima u ovim predelima, savetuje dodatni oprez za volanom i sporija vožnja. Saobraćaj je umerenog inteziteta na skoro svim putnim pravcima i obavlja se po suvim kolovozima. Danas i sutra, u ponedeljak i utorak, 27. i 28. aprila, zbog izvođenja radova na mostu preko Dunava kod Beške, na autoputu E-75, deonica Beograd-Novi Sad, saobraćaj preko mosta će biti potpuno obustavljen u dva jednosatna intervala: od 10-11 i od 12-13 časova. Usled prekida saobraćaja na ovom važnom i frekventnom putnom pravcu, očekuje se usporeno obavljanje saobraćaja i neposredno nakon završetka radova, jer se stvore duge kolone vozila. Neophodno je da vozači budu maksimalno oprezni, strpljivi i tolerantni prema ostalim učesnicima u saobraćaju. Alternativni pravci za putnička vozila, su petlje Novi Sad i Kovin (ka Beogradu) i petlja Beška (ka Novom Sadu). Vozači mogu da koriste i put Beograd-Ruma-Novi Sad, odnosno, magistralni put M 22.2 Beograd-Novi Sad, poznatiji kao stari novosadski put.
Putari skreću pažnju na veliki broj oštećenja na kolovozima. Zbog toga upozoravamo sve vozače da budu veoma oprezni i da poštuju saobraćajne propise i ograničenja na koja ih upozorava postavljena saobraćajna signalizacija.
U klisurama i usecima, odnosno pored kamenih kosina, moguća je pojava odrona, posebno duž Đerdapske i Ibarske magistrale, kroz Sićevačku, Grdeličku i Drensku klisuru. Ekipe putara ih redovno uklanjaju, ali se vozačima preporučuje da voze oprezno i sporije, posebno na delu Đerdapske magistrale od Golupca do Đerdapske brane, gde su odroni najizraženiji.