Thursday, July 16, 2009

Kursna lista

Zvanični srednji kurs evra:  93.3 dinara.


 

NAZIV
ZEMLJE

KUPOVNI
KURS

PRODAJNI
KURS

Evropska unija

93,02

93,58

Švajcarska

61,33

61,7

Velika Britanija

108,27

108,92

SAD

66,1

66,49

Vesti

Evropska komisija predložila da se građanima Srbije, Makedonije i Crne Gore ukinu vize Evropska komisija predložila je juče da se građanima Srbije, Makedonije i Crne Gore od 1. januara 2010. ukinu vize za putovanja u zemlje EU. Konačnu odluku treba da donesu Evropski parlament i Savet ministara EU krajem oktobra ili početkom novembra, a Srbija mora do kraja da ispuni uslove koji su joj postavljeni.


 

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić potpisao je u sredu ugovore sa 17 kompanija, četiri inostrane i 13 domaćih, koje će u Srbiju investirati ukupno 127,3 miliona evra, a iz budžeta će im biti dodeljena sredstva za otvaranje 2.402 radna mesta.


 

Sekretarijat za zaštitu životne sredine, na preporuku Komisije za nadzor i kontrolu suzbijanja komaraca, pristupio je pripremama za izvođenje kombinovane akcije suzbijanja komaraca iz aviona i uređajima sa zemlje. Akcija bi trebalo da se izvede u toku naredne nedelje, u periodu od 20. do 25. jula.


 

Murali na fasadama zgrada, oslikani zidovi, fotografije istorijskih trenutaka i ličnosti Beograda "obući" će ovih dana beogradske fasade. Ova umetnička dela do kraja meseca biće realizovana u okviru vizuelnog programa 18. Beogradskog letnjeg festivala (BELEF) i ostaće Beograđanima da u njima uživaju.


 

Na 16. festivalu evropskog filma na Paliću, koji počinje 18. i traje do 24. jula, biće prikazana četiri filma domaćih autora: Đavolja varoš, Vladimira Paskaljevića, Obični ljudi Vladimira Perišića, Tamo i ovde Darka Lungulova, i Neko me ipak čeka omnibus Marka Novakovića. Festival će otvoriti britanski reditelj Ken Rasel.


 

U toku je tradicionalni turnir u malom fudbalu koji se održava povodom "Gročanskih Svečanosti 2009" .Sinoć su u OŠ "Ilija Garašanin " u Grockoj odigrane utakmice drugog kola. Postignuti su sledeći rezultati: Ambalažerka-SRS 5:6 , Puma –M.K Sveti Sava 7:4 ,Kafe Centar-F.K. Pudarci 8:3 i Trskara-Mareza 3:1. Večeras se od 20 časova sastaju se ekipe b grupe : Piloti –Maki Dražanj, Stovarište Marinković-Mis Petrol , Dunavac-Gromes i Ritropek-PSG.


 

Fudbaleri Crvene zvezde večeras u 20h gostuju slovenačkom timu iz Velenja u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.


 

Zvanični srednji kurs evra:  93.3 dinara.

Najviša dnevna temperatura biće 35.