Monday, May 18, 2009

Kursna lista

Zvanični srednji kurs evra:  94.41


 

NAZIV
ZEMLJE

KUPOVNI
KURS

PRODAJNI
KURS

Evropska unija

94,12

94,69

Švajcarska

62,231

62,61

Velika Britanija

106,01

106,65

SAD

69,96

70,38

AMSS

Prema podacima kojima raspolaže OC AMSS, na području Srbije preovlađuje vedro i sunčano vreme,  što omogućava nesmetano obavljanje saobraćaja po suvim kolovozima i uz dobru vidljivost.  
Na važnijim i frekventnijim putnim pravcima van gradskih sredina, saobraćaj je umerenog inteziteta.
Zbog radova na vijaduktu, koji će trajati do 23.05.2009.godine, na deonici autoputa E-75 Beograd-Niš kod Velikog Mokrog Luga,  izvršena je izmena režima saobraćaja od petlje "Lasta" do benzinskih stanica "Jugopetrol". Tokom izvođenja radova, saobraćaj će se odvijati  dvosmerno, kolovoznom trakom koja vodi iz smera od Beograda ka Nišu. Režim obavljanja saobraćaja je regulisan postavljenom vertikalnom saobraćajnom signalizacijom, uz ograničenje brzine kretanja vozila, pa je neophodno da vozači bezuslovno poštuju sva ograničenja i zabrane, kao i da budu maksimalno pažljivi i strpljivi.
    Od utorka 19. maja do subote 23. maja, saobraćaj će biti potpuno obustavljen preko mosta na Crnom Timoku (most broj 3, neposredno pre ulaska u tunel na deonici Selište-Gamzigradska Banja). U periodu obustave saobraćaja, vozači koji idu iz Paraćina za Zaječar, Negotin ili Knjaževac, mogu da koriste magistralni put od Selišta ka Boru, pa preko Nikoličeva za Zaječar i dalje. Vozači koji idu iz Knjaževca i Zaječara ka Paraćinu, mogu da koriste regionalni put Zaječar-Boljevac, preko Lubnice, i dalje ka Paraćinu ili napred navedeni pravac Zaječar-Bor (preko Nikoličeva)-Selište i dalje ka Paraćinu.
    Zbog klizišta koje se pojavilo na regionalnom putu R-116 Ušće-Ivanjica kod mesta Mlanča, saobraćaj je u potpunom prekidu za sve kategorije vozila.
    Radi se na sanaciji tunela "Stara Straževica", u okviru rehabilitacije kružnog puta R-251. Zbog radova, ovaj tunel će biti zatvoren za saobraćaj do 03.09.2009. Vozače upozoravamo da u potpunosti poštuju sva ograničenja i zabrane definisane postavljenom saobraćajnom signalizacijom, koja reguliše i način preusmeravanja saobraćaja.
    U klisurama i usecima, odnosno pored kamenih kosina, moguća je pojava odrona, posebno duž Đerdapske i Ibarske magistrale, kroz Sićevačku, Grdeličku i Drensku klisuru. Ekipe putara ih redovno uklanjaju, ali se vozačima preporučuje da voze oprezno i sporije, posebno na delu Đerdapske magistrale od Golupca do Đerdapske brane, gde su odroni najizraženiji.