Friday, October 9, 2009

Vesti

Vlada Srbije neće predložiti povećanje PDV-a delegaciji Međunarodnog monetarnog fonda koja 20. oktobra dolazi u Srbiju, istakao je premijer Srbije Mirko Cvetković.

Isplata prvog dela septembarskih penzija počeće sutra, za korisnike koji penzije primaju preko tekućih računa.

Komunalna policija počeće rad na proleće 2010. godine u Beogradu i u još 23 grada u Srbiji, a u narednih šest meseci gradske uprave raspisaće konkurse za izbor komunalnih policajaca, izjavio je državni sekretar Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu Duško Radaković.

Vlada Srbije organizovaće danas niz manifestacija kojima će obeležiti 75. godišnjicu smrti kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića.

Javno preduzeće PTT Srbije obeležiće danas 9. oktobar - Svetski dan pošte, otvaranjem izložbe o 135 godina postojanja Svetskog poštanskog saveza u PTT muzeju u Beogradu.

Posle renoviranja unutrašnjeg prostora i velikih konzervatorsko restauratorskih radova Muzej Ive Andrića ponovo se otvara za posetioce.

Beogradska premijera filma "Đavolja varoš" Vladimira Paskaljevića biće održana večeras u 20.30 sati u Centru "Sava", a od sutra ova moderna crna komedija koja satirično govori o savremenom srpskom društvu biće na redovnom repertoaru bioskopa u Srbiji.

Bivši studenti "Operacije Trijumf" održaće zajednički oproštajni koncert 23. novembra u "Sava centru".

Odbojkaši Crvene zvezde pobedili su sinoć u hali Šumice aktuelnog šampiona Srbije Radnički iz Kragujevca sa 3:2.

Srpski teniser Janko Tipsarević plasirao se sinoć u četvrtfinale turnira u belgijskom Monsu, pošto je u drugom kolu savladao Kolumbijca Alehandra Falju sa 2:0.

Zvanični srednji kurs evra: 93.1 dinara

Danas i za vikend sunčano i toplo. Najviša dnevna temperatura će biti 28.