Monday, June 15, 2009

AMSS

    Prema podacima kojima raspolaže AMSS, prvog radnog dana u ovoj nedelji, na celom području Srbije, očekuje nas sunčano i vrlo toplo.
    Na važnijim i frekventnijim putnim pravcima, van gradskih sredina, saobraćaj je pojačanog  inteziteta, a posebno na auto-putu koji od Subotice preko Beograda vodi ka Nišu i ka GP Preševo, gde je povećan broj stranih motorizovanih turista. Vozače očekuju suvi kolovozi i dobra vidljivost.

    Zbog radova na sanaciji mosta preko reke Skrapež, potpuno je obustavljen saobraćaj na obilaznici oko Požege, koja je deo magistralnog puta M-5 Čačak-Užice. Saobraćaj se preusmerava kroz Požegu, a prema najavi putara, biće u potpunom prekidu do kraja jula.
    Radi se na sanaciji tunela "Stara Straževica", u okviru rehabilitacije kružnog puta oko Beograda R-251. Zbog radova, ovaj tunel će biti zatvoren za saobraćaj do 03.09.2009. Takođe, zbog radova na kružnom putu, zatvorena je jedna kolovozna traka u blizini auto pijace Bubanj potok, a vozila se propuštaju naizmenično, što dovodi do kratkotrajnih zastoja u saobraćaju.


     U klisurama i usecima, odnosno pored kamenih kosina, moguća je pojava odrona, posebno duž Đerdapske i Ibarske magistrale, kroz Sićevačku, Grdeličku i Drensku klisuru. Ekipe putara ih redovno uklanjaju, ali se vozačima preporučuje da voze oprezno i sporije, posebno na delu Đerdapske magistrale od Golupca do Đerdapske brane, gde su odroni najizraženiji.

No comments:

Post a Comment