Thursday, January 8, 2009

Džoni ponovo među nama

Fanovi "Azre" i lika i dela Džonija Štulića konačno će saznati čime se bavi otkako ih je napustio! Naime, nekadašnji vođa kultne zagrebačke grupe i rok pesnik Branimir – Džoni Štulić pripremio je čak 12 novih knjiga, navodi njegov izdavač, nedeljnik "Vreme".
Među novim Štulićevim naslovima, koji se pre više od 15 godina povukao iz sveta muzike, a potpuno od javnog života otkad živi povučeno u Holandiji, najavljuje se zbirka Štulićevih sećanja i osvrta "Smijurijada", kao prošireno izdanje pre nekoliko godina objavljene knjige poezije "Smijurija u mjerama".

Novo lice velikog balkanskog trubadura otkriće se i kroz njegove mnogobrojne prevode.

Autor jugoslovenskih rok klasika "Balkan", "A šta da radim" i "Lijepe žene prolaze kroz grad" sastavio je "prema svim dostupnim antičkim izvorima" svoj životopis Aleksandra Velikog "Aleksandrijada". "Vreme" najavljuje i Štulićevo viđenje "Epa o Argonautima", "Trijadu" koja se sastoji od "Knjige puta i vrline" Lao Cea i "Smijurije od puta" Džena Luana i Empedoklovih spisa i fragmenata, kao i "Govorili su o Džoniju" u vidu "poučnog izbora novinskih tekstova o 'Azri' i Štuliću u jugoslovenskoj štampi od 1977. godine naovamo". Muzike, ovoga puta, od Džonija nema.



No comments:

Post a Comment