Thursday, May 28, 2009

AMSS

Prema podacima kojima raspolaže AMSS, tokom dana, u većem delu Srbije, u odnosu na predhodne dane biće znatno hladnije, oblačno sa kišom, dok se lokalni pljuskovi očekuju u istočnim, jugozapadnim i južnim krajevema Srbije. Vidljivost je, zbog magle, smanjena na Zlatiboru, preko Crnog Vrha, na putu između Bora i Žagubice, i u Vranjskoj kotlini.

Van gradskih sredina, na važnijim i frekventnijim putnim pravcima, saobraćaj je umerenog inteziteta.

Zbog obilnih padavina tokom predhodne noći, kolovozi su pretežno mokri, a kolotrazi i ostala udubljenja na putu su ispunjena vodom i teže uočljiva, zbog čega vozačima savetujemo maksimalni oprez za volanom, sporiju i oprezniju vožnju, koja je potpunosti prilagođena datim uslovima na putu, kao i držanje većeg rastojanja između vozila.
Zbog radova na mostu preko reke Crni Timok (most broj 3, neposredno pre ulaska u tunel na deonici Selište-Gamzigradska Banja), na magistralnom putu M-5 Paraćin-Zaječar, saobraćaj će biti potpuno obustavljen od danas, 28. maja, od 09,00 sati, do petka, 29.maja, do 17,00 sati. Za vreme potpune obustave saobraćaja, vozači mogu da koriste sledeće alternativne pravce: iz Paraćina za Zaječar, Negotin ili Knjaževac, mogu da koriste alternativni put od Selišta ka Boru, pa preko Nikoličeva za Zaječar i dalje. Vozači koji idu iz Knjaževca i Zaječara ka Paraćinu, mogu da koriste regionalni put Zaječar-Boljevac, preko Lubnice, i dalje ka Paraćinu ili napred navedeni pravac Zaječar-Bor (preko Nikoličeva)-Selište i dalje ka Paraćinu.
Radi se na sanaciji tunela "Stara Straževica", u okviru rehabilitacije kružnog puta oko Beograda R-251. Zbog radova, ovaj tunel će biti zatvoren za saobraćaj do 03.09.2009. Vozače upozoravamo da u potpunosti poštuju sva ograničenja i zabrane definisane postavljenom saobraćajnom signalizacijom, koja reguliše i način preusmeravanja saobraćaja.

U klisurama i usecima, odnosno pored kamenih kosina, moguća je pojava odrona, posebno duž Đerdapske i Ibarske magistrale, kroz Sićevačku, Grdeličku i Drensku klisuru. Ekipe putara ih redovno uklanjaju, ali se vozačima preporučuje da voze oprezno i sporije, posebno na delu Đerdapske magistrale od Golupca do Đerdapske brane, gde su odroni najizraženiji.


No comments:

Post a Comment