Wednesday, May 20, 2009

Vesti

U vreme posete Džozefa Bajdena Beogradu, danas i sutra, vojni "migovi" će blokirati nebo iznad Srbije, snajperisti će "pokrivati" sve pravce kojima se on bude kretao, biće zatvoreni autoput i ulice u centru prestonice.

Potrošnja vode na teritoriji opštine Grocka povećana je ovih dana zbog visokih temperatura. Restrikcije vode već se uvode u naseljima Umčarima i Pudarcima a problemi u vodosnadbevanju na celoj teritoriji naše opštine upravo nastaju zbog zalivanja bašti, staklenika i dvorišta. JP" Vodovod i kanalizacija" Grocka apeluje na građane da racionalno troše vodu, kako bi je svi imali.

Kompanije "Telekom Srbija" i "Media vorks" pobedile su na javnoj aukciji za dobijanje dve licence za fiksnu bežičnu telefoniju.

Četvrto međunarodno kulinarsko takmičenje "One world" koje će okupiti profesionalne kuvare iz Evrope, Azije, Afrike i Amerike kao i "Balkanski kulinarski kup" održaće se od 21. do 23. maja u "Ekspo" centru u Beogradu.

Svi koji su kupili ulaznice za koncert Depeche Mode, mogu ih vratiti od ponedeljka, a organizatori će do kraja nedelje imati konačnu informaciju o tome da li će koncert biti održan.

Zbog povrede glumca Ivana Bosiljčića, 54. Sterijino pozorje 23. maja otvoriće novi hit Pozorišta na Terazijama "Briljantin" umesto planirane takmičarske predstave "Maratonci trče počasni krug", najavila je Direkcija festivala.

Đački Vukov sabor, najmasovnije okupljanje đaka u Srbiji, biće 38. put održan od 20. do 24. maja u Loznici i Tršiću, a obuhvatiće muzičko-scenske prikaze, predstave radionice, izložbe, promocije i republičko takmičenje osnovnih škola u srpskom jeziku i jezičkoj kulturi.

U prvom singl meču duela između Srbije i Rusije, u okviru drugog kola Ekipnog svetskog kupa u Diseldorfu, naš teniser Janko Tipsarević je savladao 18-godišnjeg Stanislava Vovka sa 2:0

Zvanični srednji kurs evra:  94.11

Danas pretežno oblačno, moguća je kiša. Najviša temperatura biće 29.

No comments:

Post a Comment