Wednesday, May 20, 2009

AMSS

    Prema podacima kojima raspolaže OC AMSS, na području Srbije preovlađuje vedro i sunčano vreme,  što omogućava nesmetano obavljanje saobraćaja po suvim kolovozima i uz dobru vidljivost.  
    ZBOG POSETE POTPREDSEDNIKA SAD-a, APELUJE SE NA GRAĐANE I GOSTE BEOGRADA, DA TOKOM DANA BUDU STRPLJIVI, TOLERANTNI I DA SE UZDRŽE OD UPOTREBE PRIVATNIH VOZILA DO VEČERNJIH SATI.
    Vozačima savetujemo da vožnju u potpunosti prilagode datim uslovima na putu, uz držanje većeg odstojanja između vozila. Takođe, preporučujemo im da budu strpljivi i tolerantni prema ostalim učesnicima u saobraćaju.
    Završeni su radovi na autoputu Beograd-Niš na vijaduktu kod Laste, na deonici autoputa E-75 Beograd-Niš kod Velikog Mokrog Luga,  pa je i saobraćaj normalizovan.
    Do petka, 22. maja, saobraćaj će biti potpuno obustavljen preko mosta na Crnom Timoku. U periodu obustave saobraćaja, vozači koji idu iz Paraćina za Zaječar, Negotin ili Knjaževac, mogu da koriste magistralni put od Selišta ka Boru, pa preko Nikoličeva za Zaječar i dalje. Vozači koji idu iz Knjaževca i Zaječara ka Paraćinu, mogu da koriste regionalni put Zaječar-Boljevac, preko Lubnice, i dalje ka Paraćinu ili napred navedeni pravac Zaječar-Bor (preko Nikoličeva)-Selište i dalje ka Paraćinu. U petak, 22. maja, kasno popodne očekuje se nastavak režima obavljanja saobraćaja naizmeničnim propuštanjem vozila preko mosta.
    Zbog klizišta koje se pojavilo na regionalnom putu R-116 Ušće-Ivanjica kod mesta Mlanča, saobraćaj je u potpunom prekidu za sve kategorije vozila.
    Radi se na sanaciji tunela "Stara Straževica", u okviru rehabilitacije kružnog puta R-251. Zbog radova, ovaj tunel će biti zatvoren za saobraćaj do 03.09.2009. Vozače upozoravamo da u potpunosti poštuju sva ograničenja i zabrane definisane postavljenom saobraćajnom signalizacijom, koja reguliše i način preusmeravanja saobraćaja.
    U klisurama i usecima, odnosno pored kamenih kosina, moguća je pojava odrona, posebno duž Đerdapske i Ibarske magistrale, kroz Sićevačku, Grdeličku i Drensku klisuru. Ekipe putara ih redovno uklanjaju, ali se vozačima preporučuje da voze oprezno i sporije, posebno na delu Đerdapske magistrale od Golupca do Đerdapske brane, gde su odroni najizraženiji.

No comments:

Post a Comment